nlc.hu
Szabadidő

Visszatérhet a medve, ami Magyarországot járja

Jövőre visszatérhet a medve, ami Pest megyében barangol

Egy medve vagy két medve, ez (is) itt a kérdés.

Az elmúlt napokban többször is érkezett hír medveészlelésről hazánkban, csütörtökön hajnalban az aszódi temető közelében tűnt fel egy állat, egy nappal korábban a Pest megyei Acsa területén láttak medvét. Aszód polgármestere, Pénzes Tiborc Szabolcs szerint több medve is lehet a környéken, ugyanis szerinte a csütörtöki látogató jóval termetesebbnek tűnik mint az, amelyiket egy héttel korábban láttak.

Barna medve

Fotó: Pexels

Székely János, a Veresegyházi Medveotthon szakmai vezetője szerint viszont ugyanarról az állatról lehet szó.“Hasonló nagyságúak, ugyanolyan erős marral rendelkeznek, jó kerek hátsójuk van. Egy jó kondiban látható medvét láthatunk” – nyilatkozta.

Hozzátette, a megtett táv is arra utal, hogy egyazon állatról lehet szó. “Nem jelent a medvének problémát egy ekkora táv megtétele. Sőt, még mondhatni azt is, hogy kis területen belül mozog egy medve területéhez képest. Kukorica van kint a szórókon, szereti, egyszerű táplálékszerzési lehetőség, végiglátogatja a területeket.”

Megjegyezte azt is, hogy könnyen lehet, hogy találkozni fogunk még ezzel a medvével, előfordulhat, hogy következő évben valami hasonló időpontban visszajön, és az is, hogy idővel majd meg is telepednek majd nálunk.

(via Infostart)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top