nlc.hu
Szabadidő

Az üzletek nyitva tartása a pünkösdi hétvégén

Így alakul az üzletek nyitva tartása a pünkösdi hétvégén

Szombaton valószínűleg nagy roham lesz a boltokban.

Pünkösdi hétvége következik, és mivel a vasárnap és a hétfő is ünnepnap, ezért nem érdemes halogatni a bevásárlást. A Portfolio egy cikkben szedte össze, hogy pontosan hogyan alakul majd az üzletek nyitva tartása a hosszú hétvégén. 

Anya és lánya bevásárol

Fotó: Pexels

A Lidl üzletek nyitva tartása:
2022. június 4-én, szombaton megszokott nyitva tartás.
2022. június 5-én, pünkösdvasárnap zárva tartanak.
2022. június 6-án, pünkösdhétfőn zárva tartanak.

Az Aldi üzletek nyitva tartása: 
2022. június 4-én, szombaton megszokott nyitva tartás.
2022. június 5-én, pünkösdvasárnap zárva tartanak.
2022. június 6-án, pünkösdhétfőn zárva tartanak.
2022. június 7-én, kedden megszokott nyitva tartás.

Az Auchan üzletek nyitva tartása:
2022. június 4-én, szombaton megszokott nyitva tartás.
2022. június 5-én, vasárnap zárva tartanak.
2022. június 6-án, hétfőn zárva tartanak.

A Penny üzletek nyitva tartása:
2022. június 4-én, szombaton megszokott nyitva tartás.
2022. június 5-én, vasárnap a boltok zárva tartanak
2022. június 6-án, hétfőn a boltok zárva tartanak
2022. június 7-től az üzletek újra a szokásos nyitvatartási rend szerint tartanak nyitva

2022. június 5-én és 6-án a Spar és Interspar üzleteink zárva tartanak. A Spar partner és a Spar market üzletek nyitva tartása eltérő lehet. A pontos nyitvatartási információkat a honlapon található áruház-keresőben érdemes keresni. Egyes Coop és Reál boltok pünkösdi nyitva tartása eltérhet. A pontos nyitva tartásnak érdemes az interneten vagy az üzletekben utánanézni.

A CBA és Príma üzletek átlagosan délután kettőig tartanak majd nyitva. A két ünnepnapon azonban, tehát vasárnap és hétfőn ők is zárva lesznek, de kedden már a megszokott rendben várják a vásárlókat. A METRO áruházak szombaton a szokásos nyitvatartási rend szerint lesznek elérhetőek, vasárnap és hétfőn viszont zárva lesznek.

A Tesco Extra, Tesco hipermarketek és szupermarketek szombaton általában kilencig, fél 10-ig lesznek nyitva. Vasárnap és hétfőn ezek a boltok is zárva lesznek. Kicsit más a helyzet a Tesco Expressz üzletek esetében, mivel itt van olyan bolt, amely este tizenegyig is nyitva tart szombaton, de jellemzően 21, 22 óra körül zárnak. Vasárnap és hétfőn a Tesco Expressz boltok is zárva tartanak.

A Nemzeti Dohányboltok pünkösdi nyitva tartása eltérhet, ennek érdemes az interneten vagy az üzletekben kihelyezett tájékoztatókon utánanézni. Ami a gyógyszertárakat illeti, a pünkösdi hosszú hétvégén az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást. Az ügyeleti, vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról megyénként, vagy akár az adott településre kilistázva az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top