nlc.hu
Szabadidő

Drágábbak lettek a balatoni halételek

Tizedével drágultak a halételek a Balatonnál

A legjobban a halászlé ára ment fel.
halászlé

Átlagosan 10 százalékkal drágábban adják a halat a Balatonnál a tavalyihoz képest – számolt be az RTL Híradó. Az emelést a gáz- és olajár növekedésével indokolják.

Árat emelni nekünk is kellett mindenképp, de próbáltuk ezt nagyon mérsékelten megtenni, hogy a vendégeket minél jobban megkíméljük ettől” – nyilatkozta Farkas Lilla, az aszófői halsütő tulajdonosa. Nála egyébként a pontyból 5200 forintba kerül 1 kiló, a népszerű hekk kilója 4900, míg a keszegé 4800, a pisztrángé 6800, harcsáé 8500. Egy adag halászlé ára pedig 1500 forint.

A halászlé drágult a legjobban, mert nehezebb a harcsa beszerzése. Egy tihanyi étteremben a pisztráng ára 4850 forint, a halászlé tavaly 2850 forint volt, most 3500 – a harcsa drágulása miatt.

Ellátási gondokkal azonban nem küzdenek a sütödék és az éttermek, mert általában több beszállítóval dolgoznak, és a halak többségét nem a háborús országokból hozzák.

Az RTL Híradó által megkérdezett vendéglátók szerint idény közben nem kényszerülnek majd további áremelésekre.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI Fotó: Czeglédi Zsolt 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top