nlc.hu
Szabadidő

Összegabalyodott nyakláncok kioldása

Ezekkel a trükkökkel indulj csatába az összegabalyodott nyakláncok ellen

Kevés annál bosszantóbb dolog van, mint amikor a nyakláncok annyira összegabalyodnak, hogy órákig tartó tortúra keretében lehet csak őket szétszedni, néhány kisebb idegösszeroppanással karöltve.
Nyaklánc

Ha valaha is volt kettőnél több nyaklánc a birtokodban – és biztosak vagyunk benne, hogy így van – akkor tudod, mennyire idegőrlő jelenség, amikor összeakadnak. Ilyenkor a türelmesebbek halálos nyugalommal fognak neki a körülményes feladatnak, míg mások legszívesebben kukába dobnák az egészet. A jó hír, hogy a türelem tanulható attitűd, és pont az ilyen jellegű feladatok segítenek elsajátítani, de ha úgy érzed, ennek nem most jött el az ideje (és egyébként is késésben vagy), akkor mutatunk egy szuper trükköt, amivel szétválaszthatod az egymáshoz görcsösen ragaszkodó darabokat. 

Amire a művelthez szükséged lesz

  • Babahintőpor/babaolaj
  • Biztosítótű vagy bármilyen más, keskeny, éles végű kellék
  • És természetesen a nyakláncok

Így csináld

A Today videója szerint semmilyen ráolvasásra vagy szuperképességre nem lesz szükséged, egyszerűen csak bízd magad a felsoroltakra. A nyakláncokat alaposan szórd meg babahintőporral – ne sajnáld a mennyiséget, mert ez kvázi egyfajta kenőanyagként funkcionál és segít a csomók kioldásában. 

Ha megvagy, akkor amennyire tudod, válaszd szét a nyakláncokat szabad kézzel. Mindig sima felületen dolgozz, lehetőleg valamilyen világos pulton, nem segít, ha a levegőben egyensúlyozva próbálsz célba érni és az sem, ha a felület annyira mintás, hogy elvész rajta a lánc. Amikor úgy érzed, hogy amit tudtál, megtettél az ügy érdekében, akkor vedd elő a biztosítótűt, és a szemekbe helyezve az éles véget, oldj a csomók erősségén.

Ne feszegesd, ne akard teljes erőből szétrántani, mert azzal elszakíthatod a láncot. Mindig apró, finom mozdulatokkal próbálj a hurkokon tágítani, előbb-utóbb engedni fognak. Ha kell, akkor egyszerre két tűvel is dolgozhatsz, a nehezen hozzáférhető részeken ez mindig beválik. 

Babahintőpor helyett egyébként babaolaj is kerülhet a nagy gubancra, ami funkciójában ugyanazt tudja, azaz megolajozza a szoros csomókat és így sokkal egyszerűbb őket szétkapni. 

Amikor készen vagy, langyos szappanos vízzel mosd át az ékszereket és egy puha törölközővel vagy papírtörlővel itasd le róluk a vizet. Ha van otthon ékszertisztítód, akkor azzal is nyugodtan menj át rajtuk. 

Az ékszerek általában a saját dobozukban érzik magukat a legjobban, így, ha hosszútávra tervezel velük, azokban érdemes tárolni őket, de egy olyan állvány is hasznos lehet, ahol fellógatva tudod őket (egymástól távol) tartani, minimalizálva a gubancok kialakulását. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top