nlc.hu
Szabadidő

Az nlc is Szegénységről Méltósággal díjat kapott

Szívmelengető videójukért különdíjjal jutalmazták kollégáinkat a Szegénységről Méltósággal Sajtódíjon

Szegénységről Méltósággal Sajtódíjat kapott videós csapatunk, azaz Mellik Éva és Bognár Péter a Gizi néni négy unokáját neveli egyedül című munkájáért.

Négy kisgyerekről gondoskodni hatalmas feladat. Egyedülállóként tenni, annál is hatalmasabb. Ha pedig valaki mindezt hetvenévesen vállalja magára, az előtt csak mélyen meghajolni lehet. Most mi is ezt tesszük Gizike néni előtt – szól a videó bevezetője, amit Mellik Éva és Bognár Péter kollégánk forgatott egy igazán rendkívüli asszonyról. 

Mellik Éva és Bognár Péter

Mellik Éva és Bognár Péter

Munkájukért ma este különdíjat kaptak a Szegénységről Méltósággal Sajtódíjon. Az Esély Labor Egyesület hatodszorra osztotta ki az elismerést, amit az Átlátszó, az Erste Stiftung és az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék közreműködésével ítélnek oda olyan zsűritagok, akik maguk is megtapasztalták a szegénységet. A díj célja, hogy minden évben felhívja a figyelmet a szegénységben élők helyzetét körültekintően, méltósággal és árnyaltan bemutató újságírói munkákra. 

Büszkék vagyunk kollégáinkra, már csak azért is, mert a videó megjelenése után hatalmas társadalmi összefogás alakult ki Gizi néniért és a gyerekekért. A díjazott munkát ide kattintva tudjátok megnézni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top