nlc.hu
Szabadidő

A Hot Girl Walking TikTok jelenség

A módszer, ami ingyen van, de hosszú távon remek befektetés saját magadba

Embert próbáló időszakokban mindenki törekszik arra, hogy egy jól működő stresszlevezető és egyben feltöltő praktikát találjon, az pedig már csak a non plus ultra, hogyha ez még álomalakkal is kecsegtet. A Hot Girl Walking ezt ígéri, megnéztük, hogy tényleg így van-e.

Péntek kora reggel van, gyönyörűen süt a nap, és alighogy kinyitom a szememet, máris ezerrel pörögnek a gondolataim. Ennek rengeteg oka van, az elmúlt bő félév nem kímélt és tudom, hogy még nincs vége, nem is látom, hogy mikor lesz, épp ezért minden olyan lehetőséget megragadok, ami kicsit is segíthet abban, hogy leengedjek, legalább egy-két órára, hogy utána nyugodtan tudjak nekikezdeni a munkának. A Hot Girl Walking jelensége nem ekkor jön szembe először, már korábban találkoztam vele a TikTokon, de eddig a huszonévesek kiváltságának tartottam. A Hot Girl Walking eredeti értelmezésében ugyanis egy ‘dögös’ séta, amit egy 22 éves lány, Mia talált ki, aki ennek tulajdonítja a saját fogyásának sikerét, de ahogy mondja, nem kizárólag erről szól a dolog. 

@exactlyliketheothergirls #greenscreen literally my best glow up advice in 45s follow if you wanna hear my whole journey #advice ♬ original sound - Mia

A Hot Girl Walking ugyanis egy négy mérföldes szabadtéri gyaloglásból áll (nagyjából 6,4 km), miközben egy inspirációs podcastet vagy valamilyen motivációs lejátszási listát hallgat az ember, és ez idő alatt a következőkre programozza az agyát: amiért hálás, a célok, amiket el szeretne érni és persze az, hogy mennyire ‘jó nő’. Az egész a mentális elégedettségre és egészségre épül, és bár elsőre talán pont annak hangzik, amit a neve sugall, valójában számos előnye van. 

Rögtön ott van az a nem elhanyagolható tény, hogy azért egy ekkora séta, főleg ülőmunka mellett nagy feloldozás a testnek és javítja az állóképességet, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségeket, a magas vérnyomást, a cukorbetegség kialakulásának esélyét, valamint erősíti az immunrendszert és a stressz szintet is lenullázza. Aztán ott van a mostanában sokszor emlegetett énidő, amire szintén lehetőséget ad, és talán a legfontosabb, hogy tényleg arra sarkallja az embert, hogy megfogalmazzon olyan pozitív kicsengésű dolgokat, amik egy káosszal teli napon mondjuk elsőre nem magától értetődőek.

Szóval azon a bizonyos reggelen Mia videója jut eszembe, és arra gondolok, adhatok egy esélyt neki, ezért felhúzom a kedvenc futócipőmet (amiben egyébként még sosem futottam, viszont annál többet sétáltam már eddig is) és útnak indulok. Kezdetben kicsit nevetségesnek érzem magam, de ez főként az elnevezésből adódik, ezért átpozícionálom magamban: a Hot Girl Walking számomra nem más, mint egy mozgásos meditáció, zenehallgatás közben. Lényegében egy hatalmas nagy, kilométereken átívelő séta, az a fajta, amikor bár lejárod a lábad, ám meg sem érzed, mert közben a füledbe robban a kedvenc Spotify playlisted és magával ránt egy másik dimenzióba. Na nem az Upside Downba, hanem egy olyan közegbe, ahol elengedheted a problémákat és magadra fókuszálhatsz. Énidő a javából, a jó levegőn, egy olyan nyári reggelen, amikor még éppen csak ébredezik a város, ezért alig-alig akad ember az utcákon. Én eleve nagyon szeretem a kora reggeli kertváros hangulatát, ahol élek, viszont viszonylag ritkán adom meg magamnak a lehetőséget, hogy élvezzem. 

séta meditáció feltöltődés hot girl walking tiktok

Fotó: Getty Images

Tudom, hogy a problémák ettől nem fognak megszűnni, nem is ezt várom tőle, inkább csak arra van szükségem, hogy átmozgassam magam és egy kicsit félretegyem azokat a kérdéseket, amik megnehezítik a mindennapjaimat – és erre kifejezetten tökéletes. Nyilván nem Mia találta fel a spanyolviaszt, de konkrétan a negyedik kilométer után már büszkeség tölt el, hogy egyrészt vettem a fáradtságot és megadtam magamnak ezt az időt a kikapcsolódásra, másrészt az is, hogy a napi tízezer lépésem már nem lesz kérdéses. Jó nőnek érzem magam, de nem a szó szoros értelmében, hanem a hatékonyságom és az eltökéltségem miatt. Engem mondjuk a fogyás része egyáltalán nem motivál, nincs rá szükségem, de a mozgás nagyon is jót tesz (és biztos vagyok benne, hogy napi szinten szép kis kalóriagyilkos lehet), kellemesen elfáradok, végül 4,5 kilométernél megállok, és még így is, hogy nem volt meg a 6,4 kilométerem, a reggel nagy nyertesének érzem magam. Elhatározom, hogy ezt heti több alkalommal is rendszeresíteni fogom, ugyanis segít tényleg elcsendesíteni a gondolataim.

Mérgező is lehet?

Azt gondolom, hogy amíg a saját jóllétemet szolgálja, addig a Hot Girl Walking szuper lehetőség, de abban az értelemben, ahogyan a TikTok felkapta, már nem biztos, hogy tényleg annyira felemelő. Erre Kate Glavan, egy másik TikToker is felhívta a figyelmet a Bustle-nek adott interjújában. Ahogyan mondja, Mia követői közül sokan a külsőségekre építik fel az egészet, hogy aztán beszámoljanak róla a közösségi médiában: 

Értékelem a Hot Girl Walkingot, ha ezt a saját egészségedért csinálod, de a problémám az, hogy ez átváltott a személyes gazdagságod és a fogyasztói szokásaid bemutatásává. Milyen edzőszettet viselsz? Hol van a drága zöldturmixod? Nem akarok senkit leszólni, aki valaha készített ilyen videót, csak azt gondolom, hogy pont a rossz dolgokat emeli ki – és minden videó egyforma.

Ilyen értelemben tényleg van egy kis toxikus áthallása a jelenségnek, hiszen, ha kizárólag a figyelemfelkeltés a cél, akkor pont az önreflexió vész el az egészből.

Viszont, ha te is új értelmet adsz neki, ami téged szolgál, akkor az egyik legjobb napindító tevékenység, amit érdemes a rutinba is beépíteni, mert még egy csésze feketénél is sokkal jobban élénkít és segít az ellazulásban is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top