nlc.hu
Szabadidő

Kipróbáltuk a Samsung The Freestyle projektorát

Lefárasztottuk a macskát, majd csillagvizsgálót csináltunk a plafonból – erre mind jó a Samsung The Freestyle projektora

Még hogy egy projektorral csak filmet, sorozatot lehet nézni?! Szó szerint eljátszadoztunk a Samsung döbbenetesen könnyű és kicsi, hordozható okosprojektorával, és kiderült: sokkal szórakoztatóbb vele az élet minden területe.

Pár hétre kölcsönkaptuk a Samsung új, kulacs méretű, végtelenül cuki megjelenésű és barátságos projektorát, amelyet sokat mondóan The Freestyle-nak neveztek el. A gyártó azt ígéri, bárhol, bármilyen környezetben használható, csupán hálózati csatlakozó (vagy egy erős powerbank) és internet szükséges. Szavukon fogtuk őket: összegyűjtöttük az összes őrült ötletet, ami csak eszünkbe jutott. Láss csodát: nem okozott csalódást. Soroljuk és mutatjuk, mi mindenre jó a Freestyle.

Házimozi a hálóban

Bár a karantén során agyonhasznált kanapéhoz sokaknak nincs már kedve, a tömegrendezvényekhez sem fűlik igazán a foguk. Így jönnek képbe az otthon kivitelezhető programok, amikben komoly szerepet kaphat a kisméretű, hordozható projektor, ami egy csapásra házimozivá alakítja át a hálószobát. Talán senkinek nem kell ecsetelni, milyen érzés egy méretes, kényelmes franciaágyról filmet nézni.

Akár úgy is, hogy felállunk a kanapéról, gyorsan letudjuk a lefekvés előtti szertartást, és az ágyról fejezzük be az epizódot. A streaming appok ugyanis pontosan megjegyzik, hol tartottunk.

Samsung The Freestyle

Fotó: Neményi Márton

Házibuli extrákkal

Ugyancsak a világjárvány számlájára írható, hogy a házibuli műfaja is újra felkapott lett, egymást érik a tematikus – például főzésre, társasjátékra, bakelithallgatásra, babazsúrra épülő – összejövetelek, ahol nemcsak a hangulatvilágítást intézi el két gombnyomásra a hordozható projektor, de ha kell, a YouTube-diszkóhoz is hibátlanul segédkezik.

Fontos azonban, hogy legyen egy moderátor; két gin-tonik, három fröccs vagy sör után mindenki meg van győződve róla, hogy az ő zenei ízlése a legjobb, így nem árt, ha van, aki rendet tart és figyel arra, hogy ne keverjék le egymást.

Samsung The Freestyle

Fotó: Neményi Márton

Fényfestés a szabadban

Nemcsak a házibulikra, de a szabadban rögtönzött összejövetelekre is egyre gyakrabban kap meghívót az ember. Sütögetés a Dunaparton, sörözés a Ligetben, piknik a közeli parkban, spontán kemping a haver kertben: se szeri se száma azoknak a szabadtéri partiknak, ahol nemcsak a természet közelsége lehet vonzó, de egy lepedőre, ponyvára, falra vagy épp a sátor falára rögtönzött fényfestés vagy vetítés is. A hordozható projektor, ha kell, lehozza a csillagokat az égről, megidézi a galaxisokat, odavarázsolja az erdőt, vagy egész egyszerűen mesés színekkel lehel életet a szürkeségbe.

Fotózás extrákkal

A közösségi média világában ki sem látunk a fotókból és a videókból, éppen ezért valami újat mutatni nem könnyű feladat. Itt jöhet kapóra a hordozható projektor, ami nemcsak a világítás szerepét veheti át, de segítségével izgalmas színekkel, mintákkal, motívumokkal dobhatjuk fel a fotókat. Külön plusz, hogy nemcsak a végeredmény lesz jó eséllyel különleges, de maga a folyamat, a beállítás, a kísérletezés is hatalmas móka.

Samsung The Freestyle

Fotó: Neményi Márton

Nosztalgia a köbön

Bár a hordozható projektor igazi high-tech kütyü, első bekapcsolásakor nem lehet nem a diavetítőre asszociálni: az ember agyát a másodperc törtrésze alatt elborítják az emlékek, bevillan Vuk, Csizmás Kandúr, Bambi, a nagyi illatos sütije, a házi limonádé, a földre helyezett matrac és párnatenger, a túlforrósodásra hajlamos diavetítő fénye előtt táncoló por, majd azon kapja magát, hogy szeretné gyermekének is megmutatni az élményt.

Kisállat-foglalkoztató

Akinek van háziállata, tudja, a házi kedvenc szórakoztatása hosszú perceket és nem kevés kreativitást kíván: egy macska például szabálytalan időközönként, de rendszeresen ráun a játékára, mindig ki kell találni valami újat. A projektor ebben is hatalmas segítség, a szőrös négylábú ugyanis képtelen megunni a falra vetített bogaras, madaras, halacskás tartalmakat.

Samsung The Freestyle

Fotó: Neményi Márton

És a gazdi sem: az ilyesmi ugyanis leírhatatlanul vicces.

Céges prezentáció, kicsit másképp

A munkahelyi meeting amolyan szükséges rossz, senki nem szereti, elhagyni mégsem lehet –  és ha ez így van, miért ne lehetne kicsit feldobni a műfajt? Egy powerbank és egy hordozható projektor segítségével a megbeszéléseket „kivihetjük” a tárgyalóból, és ledarálhatjuk a közösségi térben, a szabadban vagy épp egy kávézóban.

Csillagászat a plafonon

A legtöbb gyerek és felnőtt rajong a csillagokért, tiszta égboltban azonban nem mindig lehet része. Csodás családi program lehet, ha a projektor segítségével kivetítjük a csillagokat, az egyes csillagképeket vagy épp a Tejutat a plafonra. A világhálón számtalan kiváló minőségű felvételt találunk, ami majdnem olyan szép, mint az „eredeti”.

Samsung The Freestyle

Fotó: Neményi Márton

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top