nlc.hu
Szabadidő

Netflix júliusi búcsúzók

6 film és sorozat, ami júliusban lekerül a Netflixről

A július ugyan már javában tart, azért így is érdemes felvésned magadnak, hogy a következő filmek és sorozatok meddig elérhetőek a streaming szolgáltatónál.
Netflix

Bár még érthető módon mindenki Stranger Things-utólázban ég, a Netflix folyamatosan tolja az új tartalmakat, ebben a hónapban is rengeteg film, sorozat és dokumentumfilm érkezik a platformra, amelyekből a legjobbakat már össze is szedtük egy csokorba, viszont ezzel egyidejűleg jó pár alkotástól érzékeny búcsút kell venni, mert ők viszont távoznak a következő napokban a katalóguskönyvtárból.

A Diamond Lover kínai drámasorozat összesen egy évadot élt meg, és közel sem futott be itthon akkora karriert, mint mondjuk A nagy pénzrablás (Money Heist), ha a nemzetközi térképet nézzük. A tipikus ‘fiatal nő, aki nem talál pasit, de a végén mégis megtalálja az igaz szerelmet’ még ma elérhető a szolgáltató kínálatában, de a 25 rész ezzel le is zárja magyarországi pályafutását.  

A megtörtént eseményeket feldolgozó drámai dokumentumfilm, a Real Detective, melyben nyomozók mondják el, hogy melyik ügy viselte meg őket a legjobban, szintén búcsúzik július 11-én, de ha bírod az ilyen jellegű sorozatokat, akkor a nyolc részt addig még könnyedén ledarálhatod, ez nem jelenthet problémát. A fantasy rajongóknak rossz hír, hogy a Pili Fantasy: War of Dragonstól is elköszön a Netflix ezen a napon, de a műfajban jó pár széria elérhető marad, így kár lenne sokáig gyászolni az elvesztését.

Ami már biztosan az utolsó napjait tölti a kínálatban, az az örök klasszikus Dawson és a haverok. A kisvárosi fiatalokról szóló, keserédes szerelmi háromszöggel és tinikhez képest mély párbeszédekkel tarkított sorozat hat évadot élt meg és egy egész generáció számára meghatározó széria volt. A részeket 14-én törlik végleg, akárcsak a Can’t cope, won’t cope című vígjáték-dráma sorozatot, ami amerikai testvéréhez hasonlóan huszonéves fiatal barátok mindennapjait veszi górcső alá, csak a helyszín változik, a széria Dublinba kalauzolja a nézőket. 

Nem utolsósorban pedig a Sikoly horrorfilmek tévéképernyőre készült változata a Scream: The TV Series szintén már csak a hónap közepéig – július 16-ig – streamingelhető, így ha bírod a sikoltozást és a horror vonalat, akkor a 13 részt – két évadot – még most kezdd el nézni. 

Ami még érdekes lehet, hogy a hírek szerint a Doktor Murphy címen futó The Good Doctor is távozik ebben a hónapban, de a Netflixen egyelőre semmilyen információ nem található erre vonatkozólag. Mindenesetre, ha még nem értél a végére, akkor jobb, ha sietsz, nehogy tényleg lemaradj az utolsó részekről.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top