nlc.hu
Szabadidő

Lékai Máté távozhat a Veszprém kézilabda-csapatától

Állítólag lengyel klubhoz igazol Lékai-Kiss Ramóna férje, a műsorvezető nem tudna vele tartani

A hírek szerint klubot vált Lékai Máté. Lengyelországban folytatná a 34 éves kézilabdázó.

Sajtóértesülések szerint Lékai Máté 8 év után távozhat a Telekom Veszprém férfi kézilabda-csapatától és a lengyel Orlen Wisla Plocknál folytathatja pályafutását. A lengyel Sportowe Fakty című hírportál szerint már a Bajnokok Ligája júniusi négyes döntője előtt is hallani lehetett a 34 éves irányító esetleges klubváltásáról, de ez akkor még csak vágyálomnak tűnt a lengyel együttes számára, most viszont felerősödtek az erről szóló hírek.

Lékai Máté

Lékai Máté a veszprémieket 2014 óta erősíti – Fotó: MTI/Kovács Tamás

Lékai távozását indokolhatja, hogy az egy évvel ezelőtt kinevezett Momir Ilic vezetőedzőtől meglehetősen kevés játéklehetőséget kap Veszprémben. A bajnoki döntő visszavágóján nem szerepelt csapata keretében, a BL-elődöntőre ugyan benevezték, de nem lépett pályára.

A Sportowe Fakty cikke szerint szenzációs lépés lenne a Lengyel Kupa-győztes klub részéről Lékai megszerzése, hiszen ő lenne az elmúlt évek egyik legjelentősebb erősítése Plockban. A 147-szeres válogatott Lékai jelenlegi szerződése jövő nyárig szól, ám a cikk szerint ennél is komolyabb akadálya lehet a klubváltásnak, hogy a felesége, Lékai-Kiss Ramóna a munkája miatt nem tudna az irányítóval tartani Lengyelországba.

(MTI)

Olvass még Lékai-Kiss Ramónáékról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top