nlc.hu
Szabadidő

Csak a szem lakik jól vele

Őrületesen részletgazdag miniatűrök: 100 százalékig élethű konyhai mütyürök

Gulliver a törpék birodalmában, konyhai kiadás.

Sokunknak van valamilyen megmagyarázhatatlan vonzalma a mindennapi használati tárgyaink miniatűr mása iránt. Ez az alkotó nem csak tárgyakat, hanem komplett ételeket is megalkot piciben, valóban ehető módon.

Gyerekkorunkból ismerős a felnőttek kicsinyített tárgyaival való játék, legyen az babaház, kisvasút vagy legó. Egy valami azonban biztosan hiányzott belőle: anno mi képzeltük bele a babakonyhába a gőzölgő levest vagy kakaót a játékszerekbe, és csak imitáltuk a baba- és legófigurák életét.

Nem így zajlik a főzés-sütés a Mini Kitchen India mütyürvilágában. Belegondolni és szédületes, de az alkotók kicsiben valóban forralnak, főznek, sütnek, még ha a csavaros ázsiai tészta aprócska letört darabjai alkotnak is egy teljes fazéknyi levest. Igazi kis láng felett bugyog a főzővíz, rottyan a vaj: igazi relax nézni az ici-pici konyhában készülő ételeket. 

Minden apró tárgyra érdemes ráfókuszálni: ebben a mini világban egy emberi hüvelykujj körménél is kisebb a „nagytányér” vagy a szamószák (indiai töltött tésztabatyuk), és olyan részletgazdagon van kialakítva még a kólás üveg felirata és kupakja is, vagy a buborékteában a gyöngyök és a szívószál, hogy szédületes.

Miniatűr konyhák és valódi ételek

Kész a leves / Fotó: Mini Kitchen (Facebook)

Miniatűr konyhák és valódi ételek

Érdemes a háttérre is vetni egy pillantást / Fotó: Mini Kitchen (Facebook)

Miniatűr konyhák és valódi ételek

Tandoori apró-módra / Fotó: Mini Kitchen (Facebook)

Miniatűr konyhák és valódi ételek

Mütyürtálca, mütyürtányér, mütyürvilág / Fotó: Mini Kitchen (Facebook)

Miniatűr konyhák és valódi ételek

Ettől az amerikaiak sem híznának / Fotó: Mini Kitchen (Facebook)

A Foodbeast magazin szerint a Mini Kitchen India „2020 óta dacol a konyhaművészet törvényeivel” és a valódi főzési élmény újrateremtésére 1:12 méretarányú miniatűr konyhai tárgymásolatokat használ. Bár nem kételkedünk a magazin írójának szavaiban, nekünk még ennél is kisebbnek tűnnek az arányok.

 

Az biztos, hogy ekkora adagokkal korábban még sosem nyűgözték le az indiai konyha rajongóit. Fogyókúrás trükknek sem utolsó a Mini Kitchen Indiával belakmározni… A teljes kollekciót a honlapjukon lapozgathatjuk át.

Még több fotó és videó itt és itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top