nlc.hu
Szabadidő

A Netflix pótdíjazást szab ki azoknak, akik kiadják a jelszavukat másoknak

Bekeményít a Netflix: pótdíjazás jár azoknak, akik kiadják a jelszavukat másoknak

A Netflix pótdíjazással igyekszik elvenni a felhasználók kedvét attól, hogy a fiókhoz tartozó jelszót olyannal is megosszák, aki nem egy háztartásban él velük.

Korábban már szárnyra kapott a hír, hogy a Netflix büntetést fog alkalmazni azokkal szemben, akik megosztják a jelszavukat. Ez ugyanis szabályellenes, legalábbis akkor, ha az előfizető olyannak adja oda a jelszót (és ezzel a fiókot), aki nem él vele egy háztartásban.

Netflix

Fotó: Pexels

A büntetés mértéke, ahogy azt hvg írta a TweakTown nyomán, 1,70 (kb. 670) és 2,99 dollár (nagyjából 1200 forint) közötti összeget jelenthet. Ezt azoknak kell majd befizetniük a rendes előfizetésen felül, akik a jelszavukat megosztják. De nekik is akkor, ha a vétség több mint két héten át áll fenn.

Chengyi Long, a szolgáltatás termékmenedzsere szerint hosszú éveket fordítottak a Netflix fejlesztésébe,és bevételkiesést jelent számukra, hogy tömegesen játsszák ki fizetést. Ez pedig nehezíti a platform fejlesztését, az új produkciók legyártását.

Az extra díjat egyelőre olyan országokban vezetik be, mint El Salvador, Guatemala, Honduras és a Dominikai Köztársaság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top