nlc.hu
Szabadidő

Balaton-átúszás 2022

Soha ennyien nem neveztek még a Balaton-átúszásra, 85 éves volt a legidősebb induló

Nevezési rekord született a 40. Lidl Balaton-átúszáson, amelyen hírességek is rajthoz álltak.

Az idei Balaton-átúszás 3 távjára összesen 12 ezren regisztráltak. Az esemény az egész országot és a nemzetközi úszóközösséget is megmozgatta: 1073 településről és 43 országból érkeztek úszók – közölték a szervezők. A legidősebb induló mindkét nem esetén 85 éves, és gyerekek is szép számmal viselik mától a teljesítőknek járó „Megúsztam!” feliratú pólót.

Balaton-átúszás

Fotó: MTI/Varga György

Reggel 7 órától egészen 11 óráig 9835 átúszó vágott neki az 5200 méteres, klasszikus távnak. 

Az úszók között sok ismerős arcot is felfedezhettek a balatonboglári Platán Strandon összegyűlt résztvevők, hozzátartozók és barátok. A klasszikus távon állt rajthoz Kamarás Iván színész, Gelencsér Tímea szépségkirálynő, Bátyai Éva, az Újszínház színésznője, Kende Anna akadémikus, Mérő László matematikus, Bazsinka József tubaművész.

Gelencsér Timi SUP-pal teljesítette a távot:

Gurbán Béla veterán úszó – aki a legismertebb átúszó – a 40. Balaton-átúszását teljesítette a mai napon.

Balaton-átúszás

Fotó: MTI/Varga György

A Balaton-átúszáson egy nászutas-pár is részt vett, akik egy hete kötöttek házasságot Budapesten. Az ifjú házasok rendhagyó módon egy kihívás mellett döntöttek nászútként: a Lidl Balaton-átúszás klasszikus, 5,2 km-es távját teljesítették mindketten. A férj már a sokadik átúszását teljesítette, felesége az elsőt, így előbbi minden 500 méter után megvárta párját, ott váltottak csókot, majd továbbúsztak. 3,5 kilométer után az “elsőbálozó” hölgy holtponthoz érkezett az úszásban, így onnan férje támogatásával úszott, majd az első közös sikerükként együtt értek célba 2 óra 51 perc alatt.

Ők voltak a leggyorsabbak

Két válogatott úszó, Vas Luca és Barabás Imre volt a leggyorsabb a 40. Balaton-átúszáson szombaton. A Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távot Vas 1:06:19 óra, míg Barabás 1:02:46 óra alatt tette meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top