nlc.hu
Szabadidő

Megszűnik az HBO Max és új szolgáltató érkezik

Megszűnik az HBO Max, új szolgáltató veszi át a helyét

Az új szolgáltatót nálunk várhatóan 2024-ben vezetik be.

David Zaslav, a Warner Bros Discovery vezérigazgatója bejelentette, hogy az HBO Max streamingszolgáltató 2023 nyarán megszűnik, és egy új szolgáltatás lép a helyébe. Európában és Ázsiában 2024-re várható ennek bevezetése. A cél, hogy közös platformot hozzanak létre az HBO Max és a Discovery Plus tartalmainak, írta meg a The Verge értesülései alapján a 24.hu.

Távirányító kikapcsoló gombja.

Fotó: Pixabay

A vállalat vezetője szerint az HBO Max versenyképes funkciókkal bírt, de voltak teljesítmény- és felhasználói problémái. Az új szolgáltatás ezért a Discovery Plus platform technológiájára épít majd, ahol egy helyen lesznek elérhetők a két streaming tartalmai.

A vállalat nemrégiben kinevezett vezetője alaposan átrendezte a streamingszolgáltató tartalomgyártási terveit az elmúlt hónapokban. Sorra kaszáltak el népszerű sorozatokat, és több film is lekerült a platformról. Mint arról június végén már beszámoltunk, több magyar gyártású sorozat is kikerült a streamingszolgáltató kínálatából, köztük A besúgó és az Aranyélet is. Ezt követően a vállalat bejelentette, felhagynak az európai tartalmak gyártásával.

A bejelentések során a Warner Bros. Discovery közzétette második negyedéves eredményeit is a Warner és a Discovery 43 milliárd dolláros összeolvadása után. Az HBO, az HBO Max és a Discovery+ közvetlen előfizetőinek száma a 2022-es második negyedévben 92,1 millió volt, ami 1,7 millióval több, mint az első negyedév végén, 90,4 millió előfizetővel. A vállalat nem bontotta le külön-külön a streamingszolgáltatások előfizetői számait, így – miként arra rámutatott cikkében a TechCrunch – nem világos, hogy az HBO Max és Discovery+ tekintetében mik a pontos számok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top