nlc.hu
Szabadidő

Delfinek mentették meg a cápatámadástól

Delfinek mentettek meg egy úszót cápatámadástól

Egy nagy fehér cápa környékezte meg az úszó férfit, a delfineknek köszönhetően úszta meg a támadást.
Delfinek úsznak a tengerben

A birt Adam Walker a 22 kilométeres új-zélandi Cook-szorost úszta át, amikor irigylésre méltó élményben volt része: egy csapat delfin csatlakozott hozzá. Ám az események ezután ijesztő fordulatot vettek, egy kétméteres nagy fehér cápa jelent meg tőle alig néhány méterre.

A férfi igyekezett nem pánikolni, úszott tovább, és a céljára koncentrált, már amennyire ebben a helyzetben lehetett. Szerencséjére a delfinek védőgyűrűt alkottak körülötte, amikor a cápa közeledett, megvédve őt az esetleges támadástól. A delfineknél egyébként gyakori, hogy csoportba verődve védik egymást a veszélyes ragadozóktól.

Miután körém gyűltek, néhány perc múlva a cápa eltűnt, a delfinek viszont még 50 percig velem maradtak, ami csodálatos élmény volt. Ez az úszás örökre megmarad az emlékeimben

– mesélte az úszó.

Nem ez az első eset, hogy a férfi úszás közben cápákkal találkozik, korábban Hawaiin és a japán Tsugaru csatornában környékezték meg a ragadozók.

(24.hu)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Leon Overweel)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top