nlc.hu
Szabadidő

Cápával küzdött egy 13 éves lány

Rátámadt a cápa, de nem hagyta magát a 13 éves lány

A tinédzser korú lány harcba szállt az állattal.
cápatámadás

A 24.hu írta meg a Guardian nyomán a hírt, miszerint cápa támadt egy 13 éves lányra Florida tengerpartján. A tinédzser Ella Reed a derékig érő vízben ült egy barátjával, amikor hirtelen erős fájdalmat érzett.

A ragadozó a fiatal lány hasába harapott, de Ella nem kezdett pánikolni, helyette egy jól irányzott ütést mért az állatra. A cápa erre egy időre elúszott, azonban hamarosan vissza is tért, így a tinédzsernek újra védekeznie kellett. Ella hősiesen küzdött, miközben a hasát, kezét, térdét és ujját is harapások érték, de végül megmenekült. Ella sebeit 19 öltéssel varrták össze.

A lány úgy gondolja, egy bikacápa támadhatott rá. Ez a ragadozó 130 kilogrammos testtömeget is elérheti, testhossza pedig megközelítheti a két métert.

Két nappal ezelőtt egy másik cápatámadásról írtunk, az eset a Dél-Ausztrália állam székhelyétől, Adelaide-től mintegy 350 kilométerre nyugatra, egy népszerű strandon történt. A cápa gyerekek közül rántott vízbe egy szörföst. Szemtanúk még látták, ahogy a cápa a szörfösre támad, akit ezt követően elnyeltek a hullámok. A vízi mentők később megtalálták a szörfdeszkát, és bár a keresés folytatódik, a hatóságok attól tartanak, a férfi meghalt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top