nlc.hu
Szabadidő

Egy vagyont költött filmes ereklyékre ez a Jurassic Park rajongó

50 millió forintot költött gyűjteményére a Jurassic Park nagy rajongója, és eszében sincs leállni

A különleges filmes ereklyéket meg is lehet tekinteni magánmúzeumban.

Egy 37 éves brit férfi, Andrew Garthwaite eddig százezer fontot, azaz közel ötven millió forintot szánt olyan emléktárgyakra, amelyek a Jurrasic Park világához kötődnek. Állítása szerint nem bánta meg, hogy ilyen komoly összeget fordított hobbijára. Hozzátette, még van mivel bővítenie már így is tekintélyes gyűjteményét, és szerencsére felesége ebben támogatja is. 

Mint elmondta, az évek során közel 40 pólót, 400 dinoszauruszra tett szert, de amig igazán döbbenet, több mint 40 példányban vannak meg nekik a filmek,. Persze a viszonylag szokványosnak mondható tárgyak mellett van néhány igazán különleges darab is, van például egy szett Jurrasic Park fogkeféje még 1992-ból bontatlan csomagolásban, John Hammonds borostányköves botja, és sok ezer fontot költött arra, hogy legyen egy olyan Fordja, amit az eredeti filmben is látható volt. 

Andrew Garthwaite gyűjteményének csak egy kis része pihen vitrinekben, a többi gondosan el van pakolva. Persze a tároláshoz elég nagy helyre van szüksége, és mivel otthonában nem fért volna el minden, vett egy külön üzlethelyiséget erre a célra. Itt egyébként mindenkit szívesen lát, aki hozzá hasonlóan rajong a Jurrasic Parkért, és állítása szerint nem fél attól, hogy a dinoszauruszok iránti érdeklődés csökkeni fog, hogy mi volt az ember előtt, az mindig is piszkálni fogja a fantáziánkat. 

Jelenet a Jurassic Park című filmből

Jelenet a Jurassic Park című filmből. (Fotó: Murray Close/Sygma/Sygma via Getty Images)(via Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top