nlc.hu
Szabadidő

A legjobb horrorfilmek Netflixen

Ezek a legjobb horrorfilmek most a Netflixen

Ha egy kis borzongásra vágynál, akkor tudunk több horrorfilmet is ajánlani, amitől garantáltan kétszer fogod ellenőrizni, hogy bezártad-e az ajtót éjszakára.

A horrorfilmek szeretete mögött elég egyszerű a pszichológia: szeretjük, amikor szétárad az adrenalin a testünkben úgy, hogy a körülményeink közben biztonságosak és nem kell attól tartanunk, hogy valóban fel fog négyelni egy pszichopata baltás gyilkos (legalábbis reménykedünk benne). Ha te is szereted a kanapédról nézni a vérfürdőket, akkor a következő horrorfilmek most elérhetők a Netflixen, érdemes vetni rájuk egy pillantást.

Démonok között – The Conjuring

Vera Farmiga, Patrick Wilson

Részlet a Démonok között című filmből (Kép: IMDb)

Ed és Lorraine Warren paranormális nyomozók filmes univerzuma a 2013-as eredetivel, a Démonok között című résszel kezdődik, melyben egy Rhode Island-i farmház a kísérteties nyomozásuk helyszíne. Chad és Carey Hayes forgatókönyvírókat először azzal bízták meg, hogy a háztulajdonosok szemszögéből dolgozzanak a filmen, de aztán úgy döntöttek, hogy Warrenék szemszögére cserélik – ez pedig olyan döntésnek bizonyult, amely segített egy franchise-t létrehozni, aminek már a harmadik részét mutatták be 2021-ben.

Creep

Mark Duplass a főszereplője ennek az alacsony költségvetésű filmnek, amely egy nagyon furcsa, Josef nevű férfiról szól, aki egy videóst vesz fel maga mellé segítségnek. Ahogy Josef bizarr viselkedése egyre csak fokozódik, úgy tűnik, Josef inkább áldozatként, mint alkalmazottként tekint új kollégájára. Patrick Brice rendező és Duplass eredetileg egy sötét vígjátéknak képzelte el a filmet két szomorú ember kapcsolatának kialakulásáról, aminek a címe Peachfuzz lett volna, de a barátok visszajelzései meggyőzték őket, hogy több felvételt készítsenek, és sötétebb irányba menjenek.

Hush

John Gallagher Jr.

Részlet a Hush című filmből (Kép: IMDb)

Egy siket írónő (Kate Siegel) visszavonultan él egy erdő mélyén álló faházban, ám magányát egy álarcos betolakodó zavarja meg, akinek nincs más látható szándéka, mint hogy terrorizálja a nőt. A filmet Stephen King is dicsérte, úgyhogy mindenképp érdemes megnézni, később pedig a rendező, Mike Flanagan két King-adaptációt is készített (Gerald’s Game és Doctor Sleep).

Bilincsben – Gerald’s Game

Carla Gugino, Bruce Greenwood

Részlet a Bilincsben című filmben (Kép: IMDb)

Egy romantikus hétvégi kiruccanás klausztrofób túlélős harccá válik Jessie (Carla Gugino) számára, miután a bilincselős szex közben férje váratlanul holtan esik össze, ő pedig az ágyhoz bilincselve marad segítség nélkül. Stephen King regényének ez az adaptációja azon ritka filmek egyike, amely méltó az eredeti műhöz, megőrizte azt a pszichológiai rémületkeltést, ami Kinget a horror királyává teszi. A forgatás persze nem egyszerű egy ilyen horror esetében: a színésznő hetekig viselte a bilincseket, amik olyan kényelmetlenek voltak, hogy a rendező alig öt percet bírt ki bennük.

A tökéletesség – The Perfection

Logan Browning, Allison Williams

Részlet A tökéletesség című filmből (Kép: IMDb)

A zenei zsenialitás sötét oldalát tárja fel ez a véres thriller, amely egy csellózseniről (Allison Williams) szól, aki visszatér régi magániskolájába, ahol tanára (Steven Weber) egy új diákot (Logan Browning) vett a szárnyai alá és magasztal az égig. A féltékenység az első képkockától az utolsóig tartogat meglepetéseket, olyan csavarokkal, hogy alig hiszel majd a szemednek.

Vérvörös égbolt – Blood Red Sky

Ez a hátborzongató és különleges, német nyelvű thriller az egyik legkiemelkedőbb alkotás a műfajában. Amikor egy csapat terrorista eltérít egy transzatlanti járatot, meglepődve tapasztalják, hogy a fedélzeten lévő egyik nő mi mindenre képes, hogy megvédje a fiát – akár a vámpír énjét is felszabadítja. Peter Thorwarth rendező elmondta, hogy az ötlet egy transzatlanti repülőút során jutott eszébe, amikor azon gondolkodott, mit tenne, ha vámpírként repülne a felkelő nap felé.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top