A Stranger Things 4. évadának legjobb pillanatait maguk a színészek rögtönözték

nlc | 2022. Augusztus 21.
Igen, Hoppernek és Joyce-nak AZ a közös jelenete is improvizáció volt.

Most, hogy kijött a Stranger Things 4. évadának második fele is (ha még nem láttad, akkor a) mit csináltál eddig?! b) most szólunk, hogy a cikk erősen spoileres!), a Netflix sorozatának írói betekintést nyújtottak a kulisszák mögé. A stranger writers névre hallgató hivatalos Twitter oldalukon osztották meg a legutóbbi részekből azokat a pillanatokat, amiket – bármennyire is szeretnék – nem ők vetettek papírra. 

És a helyzet az, hogy az új szezon legikonikusabb momentumai ezek. Így például az a jelenet is, amelyik Joyce (Winona Ryder) és Hopper (David Harbour) között játszódik. A rajongóknak ugyanis egy ősrégi kívánságuk vált valóra, mikor két hősünk VÉGRE egymásra talált. Az egykori hawkinsi seriff, Jim Hopper ugyanis az évadot egy szovjet börtönben kezdte, ahová Joyce mentőexpedíciót indított. A szezon egyik fő cselekményszála mesélt Hopper kiszabadításáról, ezért természetesen a Stranger Things írószobája rengeteg figyelmet fordított erre a sztorira. 

Ennek következtében a pár első csókja, és az azt megelőző hosszú flörtölés mind-mind szerepelt a forgatókönyvben – a második csók azonban már nem. Ez akkor csattant el, mikor Hopper biztosítja Joyce-t arról, hogy mindketten, együtt túlélik a szovjet kalandot.  „Az a csók nem volt megírva, Winona és David adták hozzá a forgatás napján” – olvasható a posztban. 

Az írók azt is elmondták, hogy még néhány kulcspillanat szintén improvizálva volt. Ezek közül kettő is az új közönségkedvencnek, az Eddie Munsont alakító Joseph Quinn-nek köszönhető. Az egyik, mikor a banda elköti a lakókocsit, és Robin aggodalmát fejezi ki, hogy Eddie vezet. A srác viszont biztosította őt, hogy Steve fog vezetni. „Igaz, nagyfiú? ” – teszi hozzá. Az azóta kiváló mém-alapanyaggá vált beszólást Quinn magától szúrta be. 

Ahogy haldokló karakterének szívfacsaró utolsó, Dustinhoz intézett szavait is („Szeretlek, haver.”) rögtönözte. Emellett Lucas „Erica, segíts!” – segélykiáltása is improvizáció volt, ami az elképesztően feszült jelenet közben tört ki a fiút megformáló Caleb McLaughlin. 

Exit mobile version