nlc.hu
Szabadidő

Mutatjuk, honnan olyan ismerősök a Stranger Things új arcai

Mutatjuk, honnan olyan ismerősök a Stranger Things új arcai

A Stranger Things 4. évada egy rakás új szereplőt mutatott be, akiknek a nagy része biztosan neked is nagyon ismerős volt. Olvass tovább, hogy megtudd, hol láttad már őket korábban!

Már darálható a Stranger Things új évada (te végig nézted már?), ami csak egyet jelenthet: újra eljött a „Hol is láttam már ezt a színészt?” nevű játék ideje. Mert ahogy azt már a Netflix sorozatánál megszokhattad, ebben a szezonban is érkezett pár új arc a szereplőgárdába – az új jövevények integrálása mindig is jól ment a produkciónak: gondolj csak Maya Hawke-ra (Robin) az előző évadban, vagy Sadie Sink (Max) és Dacre Montgomery (Billy) érkezésére a másodikban –, de most minden eddiginél többen vannak, és ismerősebbek, mint valaha. Merthogy a legtöbbüknek nem a Stranger Things az első nagyobb szerepe, sőt: van, aki konkrét legendaként csatlakozott a stábhoz. Mutatjuk, kik ők!

Jamie Campbell Bower (Peter Ballard)

Jamie Campbell Bower játssza azt a pszichiátriai dolgozót, akinek megesik a szíve a kis Elevenen, és segít neki rátalálni a képességeire. Peter Ballard azonban sokkal összetettebb figura ennél (de nem spoilerezünk, ha esetleg még nem értél volna az évad végére), Jamie pedig minden árnyalatát mesterien hozza a karakternek. De nem is csoda: nem ez az első óriási franchise, amiben a brit színész szerepet kapott. Az Alkonyat-filmekben Caiust, a Harry Potterben a fiatal Grindelwaldot, míg A végzet ereklyéi: Csontvárosban Jace-t alakította.

Stranger Things 4. évad új szereplői

Fotó: Netflix

Joseph Quinn (Eddie Munson)

A D&D játékok nagymestere, a Hellfire Club vezetője, Eddie nem véletlenül lett közönségkedvenc: az őt megformáló Joseph Quinn hihetetlenül szerethető szereplőt csinált belőle. Ám nem ez az első alkalom, hogy Quinn egyik karakterén megesik a szívünk, hiszen legutóbb a J. K. Rowling krimijét adaptáló C. B. Strike című sorozatban is felbukkant, de ezen kívül benne volt még a Dickensianban, Enjolrast alakította A nyomorultakban, kikosarazták a Nagy Katalin: A kezdetekben, és a Trónok harca egy részében is szerepet kapott.

Stranger Things 4. évad új szereplői

Fotó: Netflix

Tom Wlaschiha (Dimitri/Enzo)

Dimtiri Antonov – vagy ahogy Joyce-ék ismerik: Enzo – az egyik legfontosabb komponense az oroszországi szálnak. Ő lehet az, aki segít Hoppernek végleg dobbantania az országból, annak ellenére, hogy amúgy az orosz börtön egyik őréről beszélünk. Az őt megformáló Tom Wlaschihanak nem ismeretlen terep a morálisan szürkezónában létező karakterek világa, hiszen legismertebb szerepe Jagen H’ghar volt a Trónok harcában.

Stranger Things 4. évad új szereplői

Fotó: Netflix

Eduardo Franco (Argyle)

Jonathan, Will és Mike államok közötti utazása kevésbé lenne érdekes, ha nem tartana velük Jonathan füves-szörfös haverja, Argyle. A folyton betépett, hippi srácot Eduardo Franco alakítja, aki hasonlóan laza figurát hozott Olivia Wilde rendezői debütálásában, az Éretlenségiben. Fun fact, hogy a filmben Theo szerepét specifikusan a mexikói-amerikai színészre írták, akinek védjegyévé vált a kultúráját reprezentáló hosszú haja.

Stranger Things 4. évad új szereplői

Fotó: Netflix

Robert Englund (Victor Creel)

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban elérkeztünk a Stranger Things negyedik évadának legendás újoncához: az ’50-es években brutális gyilkossággal letartóztatott Victor Creel harminc évvel későbbi énjét nem más kelti életre, mint a ’80-as évek horrorjainak királya, Robert Englund. A színész legikonikusabb szerepe természetesen Freddy Krueger volt a Rémálom az Elm utcában című filmben (és számtalan folytatásában). Nála jobbat tehát keresve sem találhattak volna az egyik legparább sztori elmeséléséhez a sorozatban.

Stranger Things 4. évad új szereplői

Fotó: Tina Rowden/Netflix

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top