nlc.hu
Szabadidő

A hosszú élet titka – Színházi előadás Rényi Ádám írásaiból

Különleges színházi előadás születik Rényi Ádám írásaiból

A Rényi Ádám novellái alapján készülő A hosszú élet titka című színházi előadásban fejenként átlagosan tíz szerepben mutatkoznak be a színészek.
6SZÍN Teátrum

A hosszú élet titka – Túlélési gyakorlatok tizennyolc képben címen új kortárs magyar színmű bemutatójára készül a 6SZÍN Teátrum. Az előadás alapjául Rényi Ádám novellái szolgálnak, amelyek többsége az Osztálytalálkozó, illetve A bezzeggyerek című nagy sikerű kötetekben jelentek meg.

A színpadi szöveget a szerző közreműködésével Enyedi Éva készíti el, a rendező Lengyel Andor. A díszlet- és jelmezterveken Ignatovics Krisztina dolgozik. A premiert 2023. január 27-én tartják a Jókai utcai színházban.

A tizennyolc különálló, mégis egységet teremtő történet szerepeit mindössze négy színész játssza: Balla Eszter, Ecsedi Erzsébet, Márton András és Mohai Tamás fejenként átlagosan tíz szerepben mutatkoznak be. A hosszú élet titka valódi jutalomjáték a színészeknek, akik pillanatok alatt lényegülnek át egyik figurából a másikba, hogy megmutassák az emberi kapcsolatok és saját sokszínűségüket.

A hosszú élet titka történetei napjaink és a közelmúlt Magyarországán játszódnak, átlagos környezetben, egy lakásban, egy folyosón vagy épp egy éjszakai bárban; hősei pedig a barátaink, a szomszédjaink vagy mi magunk is lehetnénk. Az események azonban szinte minden esetben váratlan fordulatot vesznek, amin hol felnevetünk, hol elsírjuk magunkat, vagy csak egyszerűen mozdulatlanok maradunk a döbbenettől.

(Kiemelt kép: Szkárossy Zsuzsa)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top