nlc.hu
Szabadidő

Kártérítést kapott, mert nem engedték be a segítő kutyáját

Nem engedték be a segítő kutyát, 2 millió forintnyi kártérítés fizet a pub

Az ausztrál férfi jogi útra terelte az ügyet, miután nem engedték be egy pubba a segítő kutyáját.
Egy csivava fekszik a kanapén

Egy ausztrál férfi 2,18 millió forintnak megfelelő összeget kapott kártérítésként, miután nem engedték be a segítő kutyáját egy pubba.

Raymond Matthews törzsvendég volt a Sunshine Coastban működő The Woombye Pubban, hetente egyszer-kétszer betért a helyre. 2017-ben aztán új vezetősége lett a pubnak, akik megtiltották, hogy a férfi a Coo-ee nevű csivaváját is bevigye. Az orvosi ajánlással rendelkező segítő kutyát az épület előtt kellett hagynia, ahol egyik este majdnem elgázolták az állatot.

Raymond hiába erősködött minden alkalommal, hogy bevigye az ebet, a reakció az volt, hogy egy hónapra kitiltották a pubból, és a férfi elmondása szerint úgy állították be őt, mintha valamit rosszat tett volna.

Miután Raymond és a csivavája számára három éven át továbbra is megtagadták a belépést, a férfi jogi útra terelte az ügyet. A bíróság megállapította, hogy a vendéglátóhely megsértette a diszkriminációellenes törvényeket, és 8000 ausztrál dollár kártérítést ítélt meg Matthewsnak.

A férfi elmondta, hogy számtalanszor megpróbálta elmagyarázni a pub tulajdonsosainak, hogy miért fontos egy segítő kutya, de nem hallgatták meg. Pedig ha Coo-ee vele van, rengeteg akadályt tud leküzdeni, sokkal könnyebben kapcsolatot teremt az emberekkel, és könnyebb közös nevezőre jutni másokkal a kutyának köszönhetően. 

A pub végül bocsánatot kért a férfitől.

(LadBible)

(Kiemelt kép: Unsplash/Alicia Gauthier)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top