nlc.hu
Szabadidő
Rezsidrágulás hatása a mozikra

Rezsidrágulás: mozibezárások jöhetnek

A mozik rezsiköltsége minimum a négyszeresére emelkedik. A jegyáremelés is elkerülhetetlen lesz.
mozi

A mozik 3 éve válsághelyzetben vannak. A járvány után épp akkor jöttek volna egyenesbe, amikor beütött a rezsikatasztrófa. Borsos Erika, a Mozik Országos Szövetségének elnöke az Indexnek elmondta: a kisebb mozik rezsiszámlái több millió, míg a nagyobb mozik költségei több száz millióval emelkednek.

Több helyen részleges bezárással, rövidített nyitva tartással, előadásszám-csökkentéssel, és jegyáremeléssel próbálnak túlélni. “Van olyan mozi, ami a téli időszakra bezár, míg máshol csak a nyitvatartás változik. Előfordulhat, hogy egy mozi egy héten egy vagy két nappal kevesebbet van nyitva, de akár az is, hogy napon belül csökkentik az előadásszámot” – prognosztizálta a portálnak Borsos Erika, aki szerint a jegyáremelés is elkerülhetetlen lesz, a mozik az áremelkedés során azonban tekintettel lesznek arra, hogy mi az, amit a közönség még ki tud vagy ki akar fizetni.

Vidéken amúgy jelenleg 1500 és 2500 forint, míg a fővárosban 1800 és 2500 forint között mozognak a jegyárak.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top