nlc.hu
Szabadidő

Részlegesen bezáró mozik

Rezsiemelés: A Corvin, a Toldi és a Puskin mozi is csak részlegesen lesz nyitva novembertől

Egyelőre kísérleti jelleggel zárnak be a mozik.

Mint azt nemrég megírtuk, a mozik rezsiköltsége minimum a négyszeresére emelkedik, a jegyáremelés is elkerülhetetlen lesz, de a bezárást sem ússzák meg az intézmények. Több helyen részleges bezárással, rövidített nyitva tartással, előadásszám-csökkentéssel, és jegyáremeléssel próbálnak túlélni. Az IGN most azt írja, a Budapest Film által üzemeltetett fővárosi mozik közül három, a Corvin, a Toldi és a Puskin a következő hónaptól kezdve a hét első napjain, azaz hétfőn és kedden – kísérleti jelleggel – zárva tart.

A Corvin november 3-tól, a Toldi és a Puskin pedig november 17-től áll át az új nyitvatartási rendre, az intézkedésre pedig természetesen az elszállt rezsiköltségek miatt van szükség.

Liszka Tamás, a Budapest Film vezérigazgatója ettől azt várja, hogy 25%-kal csökkenthetó az energiakiadás. Ő már a rezsiárak 8-10-szereséről beszél az eddigiekhez képest a téli időszakban.

A mozikhoz tartozó kávézókat, illetve a filmfesztiválokat nem érinti az intézkedés.

Szombathelyen is bezártak mozikat a rezsidrágulás miatt.

mozi

mozi, fotó: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top