nlc.hu
Szabadidő

A nagy pénzrablás készülő spin-offja

5 dolog, amit már tudni lehet A nagy pénzrablás készülő spin-offjáról, a Berlinről

Szeretted A nagy pénzrablást? Akkor van egy jó hírünk: készül a sorozathoz kapcsolódó az első spin-off!

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb sorozata volt a Netflixen A nagy pénzrablás, mely azonban a tavaly bemutatott ötödik évaddal véget ért. A produkció showrunnere, Álex Pina viszont már korábban, több nyilakozatában is elhintette, hogy spin-offok készítését is tervezik. 

„Igen, sok lehetőségünk van spin-offra, és azt hiszem, ez a karakterek erőteljes identitásának köszönhető. Mindig arra törekedtünk, hogy a karakterek nagyon összetettek, többrétegűek legyenek. Szóval szerintem A nagy pénzrablás szinte minden karakterében van egy olyan kettősség, amit szívesen viszontlátnánk egy spin-offban. Bármelyiküket megnézhetnénk más kontextusban is” – fejtegette a showrunner egy alkalommal.

2021 novemberében aztán a Netflix bejelentette, hogy az első spin-off Andrés de Fonollosa, azaz Berlin karakterére épít majd és a tervek szerint 2023-ban mutatják majd be. Egészen a közelmúltig ennél többet nem lehetett tudni a produkcióról, szeptember végén azonban egy madridi sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentették a készülő sorozatot.

Begoña Vargas, Tristan Ulloa, Pedro Alonso, Esther Martinez Lobato, Alex Pina, Michelle Jenner, Julio Peña és Joel Sanchez

A készülő spin-off csapata a sajtótájékoztatón. Balról jobbra: Begoña Vargas, Tristan Ulloa, Pedro Alonso, Esther Martinez Lobato, Álex Pina, Michelle Jenner, Julio Peña és Joel Sanchez (Fotó: Pablo Cuadra/Getty Images for Netflix)

Szereplők

A Berlin címet viselő spin-off főszereplőjét, Andrés de Fonollosát természetesen Pedro Alonso alakítja majd, aki A nagy pénzrablásban is játszotta a karaktert. Rajta kívül viszont egy sor új szereplő alkotja a széria csapatát. Michelle Jenner játssza Keilát, az elektromérnököt; Tristán Ulloa lesz Damián, Berlin legfőbb bizalmasa; Begoña Vargas alakítja Cameront, a kamikazét, aki folyton pengeélen táncol; Julio Peña Roit, Berlin hűséges csatlósát játssza; Joel Sánchez pedig Bruce-t, a bűnbanda kérlelhetetlen tagját alakítja. Elképzelhető persze, hogy vendégként néhány ismerős karakter is feltűnik majd a sztoriban, például a Professzor (Álvaro Morte), Palermo (Rodrigo de la Serna) vagy Tatjana (Diana Gómez), azonban a sajtótájékoztatón egyikük sem volt jelen, így vélhetőleg a főszereplők között nem lesznek ott. 

Cselekmény

A cselekménnyel kapcsolatban egyelőre nem sokat árultak el. Ami bizonyos, hogy Andrés de Fonollosa a Spanyol Királyi Pénzverde kirablása előtti életéről szól majd. Bár erről már A nagy pénzrablás öt évada alatt is számos információt megtudhattunk, illetve flashbackek formájában láthattunk is, azonban a sztoriban még így is rengeteg kérdőjel és lehetőség van. Elég csak a karakter korábbi bűncselekményeire vagy öt házasságára gondolni.

Helyszín

A forgatás október elején, Párizsban kezdődött meg, amiből arra következtethetünk, hogy Andrés de Fonollosa az eredeti sorozatban is említett, Champs-Élysées-n elkövetett gyémántrablásai biztosan szerepet kapnak majd a történetben. A sorozat azonban csak részben játszódik a francia fővárosban, ugyanis néhány hét múlva Madridban folytatódnak majd a forgatások.

Milyen hosszú lesz?

A spin-off sorozat 8 epizódból áll majd. A forgatókönyvírók David Oliva, David Berrocal, Esther Martínez Lobato és Álex Pina, a rendezők pedig Albert Pintó, David Barrocal és Geoffrey Cowper.

Mikor érkezik?

Bár pontos dátumot a készítők egyelőre nem közöltek, azonban a korábban már belengetett 2023-as megjelenés valószínűsíthető. Persze abból kiindulva, hogy a forgatás még csak a közelmúltban kezdődött, vélhetőleg nem tavaszi vagy nyári, sokkal inkább őszi vagy év végi premierre számíthatunk.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top