nlc.hu
Szabadidő

Újabb Agatha Christie krimiből készítenek filmet

Újabb Agatha Christie-krimiből készítenek filmet

A Kenneth Branagh által megformált Hercule Poirot ezúttal Velencében nyomoz.

A 20th Century Fox stúdió közleménye szerint az A Haunting in Venice című produkciót Kenneth Branagh rendezi és ő is alakítja Hercule Poirot belga detektívet, a további szerepekben pedig Tina Fey, Jamie Dornan, Michelle Yeoh, Kyle Allen, Camille Cottin, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly, valamint Riccardo Scamarico is látható.

Kenneth Branagh mint Poitot.

Fotó: 20th Century Fox – Scott Free Pr / Collection ChristopheL via AFP

A második világháború után Velencében játszódó halloweeni krimiben a már visszavonult Poirot részt vesz egy szeánszon, ám az egyik vendéget megölik, és az egykori mesterdetektív ismét nyomozni kezd, hogy kiderítse, ki volt a gyilkos – számolt be róla a variety.com.

Branagh elmondta, hogy a film az írónő egy kevéssé ismert krimije nyomán készül. A brit színész-rendező korábban a Gyilkosság az Orient expresszen és a Halál a Níluson című Christie-regényeket is adaptálta.

A Hauting in Venice forgatókönyvét Michael Green írta, a film producere Judy Hofflund, Ridley Scott, Simon Kinberg és Mark Gordon, vezető producere pedig Louise Killin és James Prichard.

A forgatás novemberben kezdődik. A felvételek a londoni Pinewood Stúdióban és velencei helyszíneken is folynak majd. A produkciót jövőre mutatják be a mozik.

Kollégánk által a Branagh rendezte Gyilkosság az Orient expresszről készült kritikáját itt olvashatod el.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top