Ismered a kannibál zsaru történetét? – Íme a most elérhető legjobb true crime dokumentumfilmek

K.G. | 2022. Október 12.
A true crime dokumentumfilmek és sorozatok már jó ideje tartják magukat a nézettségi listák élén. A most elérhető legjobbak közül válogattunk.

A valós eseményeken alapuló bűnügyi (angolul true crime) sorozatok és filmek töretlenül tartják a népszerűségüket és úgy tűnik, hogy sokáig velünk maradnak még. A streaming-szolgáltatókhoz folyamatosan érkeznek a true crime néznivalók, a most elérhetők közül válogattuk ki a kedvenceinket, amiket mindenképp érdemes megnézni.

Baby God / Istent játszva

A 20. század egyik óriási botránya keveredett abból, hogy Dr. Quincy Fortier termékenységi specialista több száz párnak „segített” teherbe esni, ám évtizedekkel később kiderült, hogy a saját spermáját használta a megtermékenyítéshez a szülők beleegyezése nélkül. A true crime sorozatban az áldozatok közül megismerhetünk több anyát és gyereket, akik próbálták feldolgozni az orvos által ellenük elkövetett merényletet.

Love You, Now Die / Szeretlek, most halj meg

Michelle Carter és Conrad Roy csupán két tinédzser, akik sms-ben próbáltak távkapcsolatban maradni és fenntartani szerelmüket egymástól messze. Ám Conrad hangulatingadozásai és depresszív megnyilvánulásai miatt Michelle azt hitte, hogy úgy segíthet leginkább a szerelmén, ha öngyilkosságra buzdítja. A kétrészes true crime sorozatban felvetődnek olyan kérdések, hogy mennyire lehet felelőssé tenni egy tinilányt azért, hogy a barátja megölte magát, és egyáltalán: az sms mennyire számít rábeszélésnek.

Out of Thin Air / Izlandi gyilkosok

Részlet az Izlandi gyilkosok című true crime filmből (Kép: IMDb)

1974-ben két férfi tűnt el Izlandon. A rendőrségi nyomozás hat emberhez vezetett, akiket végül börtönre ítéltek, miután beismerték a gyilkosságot. Évtizedekkel később az új bizonyítékok kétségbe vonják a bűnösök verzióját a történtekről – és azt is, hogy egyáltalán megöltek-e valakit.

Amanda Knox

A főiskolás lány, Amanda Knox 2007-ben akkor került a címlapokra, amikor szobatársát, Meredith Kerchert holtan találták a kettejük közös olaszországi lakásában. Ami ezután következett, az egy kimerítő út a gyakran áthatolhatatlan olasz igazságszolgáltatási rendszeren keresztül.

Thought Crimes: The Case of the Cannibal Cop

A Thought Crimes: The Case of the Cannibal Cop című true crime dokumentumfilm visszarepít minket 2012-be, amikor Gilberto Valle (ma már csak ex) New York-i rendőrtisztet emberrablásra irányuló összeesküvés miatt letartóztatták, miután felesége felfedezte, hogy a férfi online chatszobákban emberrablásról, gyilkosságról és kannibalizmusról szóló fantáziájáról írt. Valle, akit a médiában A kannibál zsaru becenévvel tettek ismertté, az egyik legnehezebb kérdés lett az igazságszolgáltatás számára, amelyre az esküdtszéknek választ kellett adnia: Mikor válik a fantázia szándékká a valós bűncselekmény elkövetésére?

Via

Exit mobile version