nlc.hu
Szabadidő

Sorozatok, ha szereted A megfigyelőt

5 sorozat, ha szeretted A megfigyelőt a Netflixen

A hideg rázott a Netflix A megfigyelő sorozatától? Bejönnek a true crime sztorik? Akkor figyelj, mert hoztunk ötöt!

Úgy tűnik, 2022 Ryan Murphy éve. A Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori producere az év másik legnépszerűbb true crime sorozatáért, A megfigyelőért is felelős. Az ijesztő és lebilincselő sztori bekúszott a nézők bőre alá. Azonban miután egy viszonylag rövid minisorozatról van szó, sokan úgy érzik, hogy nem volt ennyi elég a megtörtént bűnügyekből. Ha közéjük tartozol, jó helyen jársz: hoztunk 5 sorozatot, amit imádni fogsz, ha bejött A megfigyelő.

A megfigyelőhöz hasonló sorozatok

Fotó: Netflix

Under the Banner of Heaven

Úgy érzed, egy kicsit több fókusz is kerülhetne az emberi tragédiákra és áldozatokra a true crime műfajában? Indítsd el az Under the Banner of Heavent, ami elsősorban az érzelmi teherre fókuszál. A sorozat Jeb Pyre nyomozót (Andrew Garfield) követi, aki egy brutális gyilkossági ügyben nyomoz Utah államban, a szálak pedig egy szektához vezetnek. Pyre nyomozása áll a középpontban, aki Andrew Garfield tökéletes alakításában egyre inkább megkérdőjelezi a hitét. Míg A megfigyelő amolyan horrorosan volt ijesztő, addig az Under the Banner of Heavenben a rettegés fokozatosan kúszik egészen a maximumig.

Hol nézheted? Disney+

Mindhunter

Ugyan a rajongók még mindig reménykednek egy harmadik évadban, a következő sorozat, amit ajánlunk valószínűleg a második szezon végével félbeszakadt. Ennek ellenére a Mindhunter kihagyhatatlan mindenki számára, aki szereti a fantasztikus színészi játékkal elmesélt para sztorikat. A széria alapját John Douglas különleges ügynök személyes élményei adták, ő volt ugyanis az, aki megalapította az FBI profilozó osztályát. A Mindhunter visszarepít minket a ’70-es évekbe, amikor is két FBI-ügynök rettegett sorozatgyilkosokkal és pszichopatákkal készített interjúkat annak érdekében, hogy felállítsák a bűnelkövetők profiljait, hogy később könnyebb dolga legyen a nyomozóknak.

Hol nézheted? Netflix

Az utolsó lépcsőfok

A The Staircase című dokumentumfilmet adaptáló sorozat ugyan kicsit lassabban folydogál, mint A megfigyelő, de attól még imádni fogod. Főleg azért, mert a két szériának hasonlóan creepy az alaphangulata a megtörtént esetek hátborzongatóságán túl. Michael Petersonnak (Colin Firth) látszólag mindene megvan: elismert író, politikus-aspiráns, szép, nagy család, támogató feleség (Toni Collette). Csakhogy mikor a felesége hirtelen és meglehetősen rejtélyes körülmények között meghal, Michael lesz az ügy fő gyanúsítottja. Ha készen állsz egy igazi érzelmi hullámvasútra, akkor Az utolsó lépcsőfokot ne hagyd ki.

Hol nézheted? HBO Max

Candy: Halál Texasban

Az olyan sorozatok, mint A megfigyelő nem igazán lamentálnak a bűnesetek miértjén. Szóval, ha ez az aspektus netán hiányzott neked, akkor kezdd el nézni a Candy: Halál Texasbant: a Jessica Biel főszereplésével készült produkció ugyanis igazán a legmélyére ás annak, hogy vajon mitől fordulnak ki magukból az emberek. Biel Candy Montgomery-t alakítja, aki egy tipikus háziasszony az 1980-as évek Amerikájában – ám a kényelmes élet, hamar túl kevés lesz számára. A nézőknek kicsit sem lesz szimpatikus Candy karaktere, viszont a sorozat nem is állítja be komplett szörnyetegnek a nőt: Az utolsó lépcsőfokhoz hasonlóan a Candy is a nézőre bízza, hogy hozza meg a végső ítéletet.

Hol nézheted? Disney+

Des

A true crime műfaját mindig is nagyon izgatták a sorozatgyilkosok, ezért most ebből a válfajból is hoztunk egy alulértékelt sorozatot. A Des Dennis Nilsen, brit sorozatgyilkosról szól és a vele interjút készítő életrajzíróról, aki igyekszik megérteni, miért követte el Nilsen azokat a szörnyűségeket, amiért börtönbe került. A megfigyelővel ellentétben – ami lineárisan mesélte el a sztorit –, a Des visszaemlékezésekből épül fel, a címszereplőt alakító David Tennant pedig szokás szerint egyszerűen zseniális.

Hol nézheted? HBO Max

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top