nlc.hu
Szabadidő

Bűnügyi sorozatok

5 sorozat, amit látnod kell, ha tetszett Az utolsó lépcsőfok

Colin Firth és Toni Colette zseniális játékát láthatjuk Az utolsó lépcsőfok című, igaz történeten alapuló bűnügyi minisorozatban. Hasonló tartalmakat ajánlunk.

A The Staircase (Az utolsó lépcsőfok) című új bűnügyi sorozat azt a történetet meséli el, amit a 2004-es, azonos című dokumentumsorozatban is láthattunk, csak kicsit más aspektusból. A történet Michael Peterson (Colin Firth) és felesége, Kathleen Peterson (Toni Colette) házasságáról, és a nő halálának körülményeit vizsgáló tárgyalásról, majd az azt követő időszakról szól, mindezt teszi – a színészek fantasztikus játékának köszönhetően – olyan lebilincselő formában, hogy nehéz nem egyben ledarálni azt a pár részt, amiből a sorozat áll. A rajongásunk határtalan mind a színészek, mind pedig az igazi bűnügyeket feldolgozó filmek és sorozatok iránt, ezért hoztunk öt olyan sorozatot, amit érdemes megnézni, ha tetszett Az utolsó lépcsőfok.

The Keepers

The Keepers sorozat

Részlet a The Keepers sorozatból (Kép: IMDb)

A The Keepers egy igaz történetet feldolgozó sorozat, ami bemutatja, milyen brutális volt egy kamaszlány élete a katolikus iskolában és milyen bántalmazást kellett elszenvednie az apácák között. A sorozat szerint több bűntényt is eltusoltak a katolikus intézményekben, többek között egy apáca megoldatlan gyilkossági ügyét is, aki fel akarta számolni a bántalmazást. Bár más módon dolgozza fel a témát a The Keepers, mint Az utolsó lépcsőfok, mégis hasonló az, ahogy egy nő szomorú sorsát követhetjük benne úgy, hogy összeszorul tőle a gyomrunk.

The Undoing (Tudhattad volna)

The undoing sorozat

Részlet a Tudhattad volna című sorozatból (Kép: IMDb)

A Tudhattad volna már csak azért is fel kell kerüljön a listára, mert Hugh Grant, Nicole Kidman és Donald Sutherland ugyanolyan fantasztikus színészek, mint Colin Firth és Toni Colette, úgyhogy a sorozatot egyértelműen magával ragadóvá teszik a játékukkal. Igaz, hogy nem megtörtént eseményeket dolgoz fel, mégis hasonlít Az utolsó lépcsőfok sorozatra abban, hogy itt is egy férj áll a középpontban, akit gyilkosság vádjával állítanak bíróság elé. Az utolsó pillanatig nem tudjuk, mint gondoljunk az ügyről, úgyhogy nehéz abbahagyni a sorozat nézését.

Truth Be Told

A Truth Be Told című sorozatban a nyomozás és dráma minden eleme csupa izgalmat ígér. A főszerepben a brilliáns Octavia Spencer játssza az eltökélt true-crime podcast vezetőjét, aki egy gyilkossági ügyet igyekszik felderíteni. A sorozatban vegyítik a valós bűnügyi eseményeken alapuló feldolgozást a fikcióval, ami határozottan addiktívvá teszi a történetet.

Anatomy Of A Scandal (Egy botrány anatómiája)

Egy botrány anatómiája

Részlet az Egy botrány anatómiája című sorozatból (Kép: IMDb)

Az Egy botrány anatómiája sorozat kitalált történet egy angol botrányról, melynek középpontjában egy befolyásos politikus és az áldozata áll. Bár nem gyilkosságról van szó, hanem nemi erőszakról, abban mindenképp hasonlít Az utolsó lépcsőfokra, hogy a jogi procedúra körül forog a sorozat cselekménye.

The Staircase (2004-2018)

The Staircase

Részlet a The Staircase című sorozatból (Kép: IMDb)

Nem lehetne teljes a lista anélkül, hogy ne ajánlanánk az eredeti The Staircase dokumentumsorozatot, ami alapján Az utolsó lépcsőfok készült. A Michael Peterson tárgyalását feldolgozó sorozatban igazi true-crime élményt kapunk, melyben a szemünk előtt göngyölítik fel Peterson felesége, Kathleen Peterson halálának körülményeit.

Kiemelt kép: Részlet Az utolsó lépcsőfok című sorozatból (forrás: IMDb); Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top