nlc.hu
Szabadidő

Az Isabella Nardoni ügy

Miért dobta ki a saját apja az 5 éves kislányt az ablakon?

Az 5 éves kislányt, Isabelli Nardonit kidobták a szülei lakásának ablakán. Az ügye egész Brazíliát megrázta, a Netflix új dokumentumfilmje pedig most arra vállalkozott, hogy kiderítse, mi is történt pontosan.

Ha nagy rajongója vagy a true crime kontentnek, és nem bánod, ha közben darabokra törik a szíved, akkor valószínűleg hallani szeretnél a Netflix új dokumentumfilmjéről. Ez az Egy túl rövid élet: Az Isabella Nardoni ügy. A film annak az esetnek a körülményeit vizsgálja, mely során meghalt az ötéves Isabella. A kislány halálának tragédiája megrázta egész Brazíliát, ahol az egész országban a mai napig ismerik a nevét. De mielőtt megkeresed a streamingplatformon a dokut, mondjuk, mit is kell tudnod róla.

Mi történt Isabella Nardonival?

2008-ban Isabella Nardonit kidobták az apja és a nevelőanyja (Alexandre Alves Nardoni and Anna Carolina Jatobá) São Pauló-i lakásának ablakán. „Betörő van a házban. Valaki kidobott egy gyereket onnan, úristen” – hallható egy, a segélyhívót tárcsázó hang a film előzetesében. A kislány meghalt, a gyilkossággal az apját és nevelőanyját gyanúsították.

Az eset futótűzként járta be a médiát. A saját elméletéhez ragaszkodó nyilvánosság, a sajtóval és a hatóságokkal együtt gyors és példát statuáló megoldást vártak. A Nardoni párt ugyan letartóztatták és elítélték, de mégis milyen bizonyítékok alapján? Miért zárt ki minden más lehetőséget a rendőrség?

Isabella Nardoni ügy

Fotó: Netflix

Most, 15 évvel később, megtudjuk, mi történt valójában Isabellával a törvényszéki szakértőknek köszönhetően. A történetet most először Isabella édesanyja, Ana Carolina Oliveira és nagyszülei szemszögén keresztül ismerhetjük meg. „Mikor végre rájöttem, hogy nem élte túl, az egyetlen dolog amit a fülébe súghattam, az volt, hogy »Elmehetsz. Menj békével. Ezen az oldalon én majd elintézek mindent«” – mondja Oliveira a dokumentumfilm egyik szívfacsaró interjújában.

A Netflix szerint az Egy túl rövid élet: Az Isabella Nardoni ügy feltérképezi az „ügyvédek, újságírók és szakértők eltérő verzióit a bűntettről, ami megmozgatta az egész országot”. Miközben eddig alig ismert részleteket is nyilvánosságra hoznak. „A film reflektál a társadalmunkra, a bűnügyi igazságszolgáltatás egész rendszerére, és a szenzációhajhászásra. Egy olyan történet elmesélésének a tetejébe, amit sosem szabad elfelejteni. Ez a kislány ma 21 éves, a jövőjét tervezgető egyetemista lenne” – nyilatkozta a film egyik rendezője, Claudio Manoel.

A dokut készítő csapat több, mint 6 ezer oldalnyi jegyzőkönyvet olvasott át a tárgyalásról, 118 órányi interjút vett fel, és több, mint 5 ezer archív fotót szedett össze a médiából és a családtól.

Nézheted már a Netflixen?

Igen, az Egy túl rövid élet: Az Isabella Nardoni ügy augusztus 17-e óta elérhető a Netflixen. 1 óra 44 perc a játékideje.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top