nlc.hu
Szabadidő

Mesés adventi naptárak gyerekeknek

Idén mesékkel teli adventi naptárral várja a gyerek a karácsonyt!

Azt hiszed, messze még a karácsony, de már el kell kezdeni a készülést lélekben, mert két pillanat alatt itt lesz a nyakunkon a december, amikor indul a visszaszámlálás az adventi naptárral.

Mi lenne, ha idén nem csokit rejtene az adventi naptár a gyerekeknek minden nap egészen karácsonyig, hanem inkább ünnepi verseket és meséket találnának a kis ablakok mögött? Bár lehet, hogy nem lenne annyira cukros így a karácsonyvárás, de az vitathatatlan, hogy sokkal élménydúsabbá és meghittebbé teheti az adventet egy meséket, verseket rejtő adventi naptár. A következő lehetőségek tetszettek a legjobban nekünk.

Karácsonyi visszaszámláló – Kinyitható adventi naptárral!

„Ezzel a különleges hangulatú, interaktív könyvvel igazán izgalmassá válhat a karácsony előtti időszak. A négy darab színes, forgatható keréknek és a háromoldalnyi, kinyitható adventi kalendáriumnak köszönhetően a kicsik még inkább átélhetik a várakozás örömét. Bátorítsd őket a felfedezésre és a játékra!”

Közeleg a karácsony

„Karácsonyig még van 24 nap. Töltsd ezt az időszakot Mikulás manóival, így varázslatos élményekben lesz részed. December elsejétől minden nap nyisd ki a megfelelő számú ablakot, hogy találkozz a manókkal. Az ő segítségükkel a te otthonod is egyre hangulatosabb lesz. A manókkal apró játékokat, dekorációkat készíthetsz, mesélnek majd mókás történeteket, bemutatják az Északi-sark hagyományait, süthetsz velük sütit, és Mikulás kedvenc dalaira táncolnak majd veled, amiből egy egész Spotify lejátszási lista készült. Kezdődjön a visszaszámlálás a BOLDOG KARÁCSONYig! Adventi kalendárium 24 ablak mögött megbújó feladattal. Mindennap nyiss ki egy ablakot, és élvezd a Spotify-ról hallgatható dalokat.”

Nyúl Péter adventi kalendáriuma

„Nyúl Péter és barátai adventi mesekönyve. Péter előre örül a karácsonynak. Itt az ideje a hónyúl építésnek, az ünnepi illatoknak, a finom csemegéknek és az ajándékcsomagolásnak – Péter szerint a december a legizgalmasabb, legszebb része az évnek. Ez a szívmelengetően szép kötet alkalmat ad arra, hogy családi vagy baráti találkozások idején meseolvasással és vidám kézműveskedéssel töltsük együtt az adventi várakozást. A Beatrix Potter hangulatát idéző csodás mesét Szabó T. Anna fordította.”

adventi naptár

Adventi naptárak tele mesékkel (Képek: Móra Könyvkiadó; Manó Könyvek; Cerkabella Könyvkiadó; Hamrat Kiadó)

Karácsonynak ünnepe – 24 mese és vers adventre⁣⁣

„A karácsony csupa varázslat: téli titkok és illatok, sürgés-forgás, neszezés. Nagy klasszikusok és mai magyar írók meséi és versei olvashatók ebben a kötetben, az ünnepvárás minden napjára jut egy-egy. Boldog ámulást-bámulást kívánunk!”

Lackfi János: Karácsonyváró – Verses adventi családi naptár

„Mi lenne, ha a megjelenne nálunk valaki, aki szupererős, szuperkedves, szuperfigyelmes, szupersegítőkész? Igazi aduász. Megcsinál mindent, úgy kedveskedik, ahogy a legjobban szeretjük. A szomorút vigasztalja, a fáradtat felüdíti, a bizonytalannak utat mutat, a gyengének erőt ad, az erősnek meg szelídséget. Ilyen valakit várunk karácsonykor… Miért nem lesz inkább most rögtön karácsony? Vagy miért nem lesz minden egyes nap karácsony? Talán még meg is unnánk… Viszont a várakozást biztos nem unjuk meg, ha napról napra izgalmas feladataink vannak. Jézus születésére készülve ebből a könyvből mindennap kapunk újabb és újabb titkos küldetést. Örömöt keresni, segíteni, figyelni a másikra, megajándékozni valami aprósággal, bátorítani. Elcsendesedni, hálát adni, újjászületni. Ebben segítenek a versek és a játékos feladatok.”

Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top