nlc.hu
Szabadidő

Itt a pezsgő, amivel az űrben is ünnepelhetünk

Feltalálták a pezsgőt, amivel az űrben is ünnepelhetünk

A világ legfeleslegesebb találmányai sorozatunkban bemutatjuk a G.H. Mumm pezsgőmárka legújabb, nagyon trendi és bizonyára méregdrága palackját.

A G.H. Mumm francia pezsgőmárka új termékkel rukkolt elő, aminek jó eséllyel Elon Musk örülhet a legjobban a világon, hiszen rajta kívül ki lehet még az, akinek volna lehetősége pezsgőzni az űrben? A cég újfajta pezsgőspalackja ugyanis jól bírja az űrrel járó fizikai megpróbáltatásokat is. Félig üvegből készült, a lezárására pedig nyitható-csukható rozsdamentes acéldugót fejlesztettek ki, amit le lehet róla csavarni, illetve vissza is tudjuk csavarni rá – derül ki az odditycentral cikkéből.

Űrpezsgő

Ezzel a palackkal már az űrben is pezsgőzhetünk

Az egyedi palack egy ujjal vezérelhető szeleppel rendelkezik, amely bekapcsolásakor pezsgőbuborékok szabadulnak fel. Az űrhajósok vagy űrturisták ezután kis tojáspohárra emlékeztető speciális poharak segítségével kikanalazhatják ezt a levegőből. A hagyományos pezsgősüvegek nem igazán alkalmasak űrbéli szállításra. Maga az ital is más lesz, mivel a buborékok nem emelkednek fel palacknyitáskor, így a pezsgő aromája is megváltozik ettől. A G.H. Mumm 2017-ben döntött úgy, hogy pezsgőspalackot fejleszt az űrutazásokhoz, miután lehetővé vált az, hogy a gazdagok pénzért repíthették fel magukat a világűrbe. A termék fejlesztése öt éven át tartott.

Képzeljünk el egy legénységet a kapszulájukban, akik öt hónapja úton vannak, a tagok elutazásuk óta nem láttak gyümölcsöt vagy zöldséget, és már nem állnak közvetlen kapcsolatban a Földdel. Egy-két szobába vannak bezárva, falra akasztott hálózsákban alszanak… És egy nap eljön az egyikük születésnapja, vagy épp a karácsony. Hogyan ünnepeljék meg ezt a pillanatot? Az általunk kifejlesztett pezsgővel egy pillanatnyi vidámságot és emberséget csempészünk az életükbe. Nem az ivásról, a részegség kockáztatásáról van szó, hanem arról, hogy újrateremtsünk odafent egy rituálét, amelyet a Földön ismerünk, és ahol pillanatnyilag lehetetlen megvalósítani ezt

– magyarázza Octave de Gaulle, az új palack designere. Egészségetekre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top