nlc.hu
Szabadidő

Elindult a Netflix reklámokat tartalmazó csomagja

Elindult a Netflix reklámokat tartalmazó csomagja

Óránként 4-5 percnyi reklámot kell megnézni az olcsóbb Netflix-előfizetésért, de nálunk még nem érhető el a csomag.
Asztalra feltett lábakkal nézi a Netflixet egy férfi

November 3-án 12 országban elindult az olcsóbb, de cserébe reklámokat mutató Netflix-csomag. A Basic with Ads nevű előfizetésnél a streamingszolgáltató a műsorok előtt, illetve közben is 15-30 másodperces szpotokat helyez el.

Óránként összesen 4-5 percnyi reklámot mutat a Netflix reklámokat tartalmazó csomagja.

A felbontás 720p, viszont a műsorokat nem lehet majd okoseszközökre letölteni, és a tartalmak 5-10 százaléka licenckorlátozások miatt nem lesz elérhető.

A reklámokkal tűzdelt csomag Magyarországon még nem érhető el, egyelőre az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Brazíliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Japánban, Mexikóban, Dél-Koreában, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban választható.

Amerikában 6,99 dollárba (2 824 forintba) kerül, Németországban 4,99 euró (2000 forint), vagyis országonként vannak árbeli eltérések.

A csomag hazai bevezetéséről egyelőre nem esett szó, így azt sem lehet tudni, mennyibe fog kerülni. Most a legolcsóbb itthonról elérhető Netflix-előfizetés 2490 forintba kerül reklámmentesen.

Nem ez az egyetlen fontos változás a Netflixnél, a streamingszolgáltató jövőre várhatóan pótdíjat fog kiszabni azokra, akik egy előfizetéssel több háztartásban használják a szolgáltatást.

(24.hu)

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top