nlc.hu
Szabadidő

Kézzel faragott ki négyszáz lépcsőfokot egy indiai férfi

Nyolc éven át, kézzel faragott ki négyszáz lépcsőfokot egy indiai férfi

Ilyen egy igazi mindennapi hős.
Shiva és Parvati istenek

Egy indiai férfi hindu hívők millióinak csodálatát váltotta ki, miután nyolc éven át csak egy kalapács és egy véső segítségével faragott ki 400 lépcsőfokot egy hegytetőn álló hindu templomhoz – írta meg az Oddity Central.

A kelet-indiai Biharban található Baba Yogeshwar Nath templom híres zarándokhely a hinduk körében, de nagyon nehéz volt megközelíteni, mivel egy 450 méter magas, meredek hegy tetején található. Még egészséges, erős felnőtt emberek is órákat töltöttek az emelkedő megmászásával, az idősek, a gyerekek és a fogyatékkal élők pedig segítség nélkül gyakorlatilag nem tudták elérni.

A meredek, sziklás lejtőkön való fel- és lemászás kockázatos volt és sokan megsérültek, miközben megpróbálták elérni a szent templomot. Aztán egy nap egy helyi kőműves úgy döntött, hogy megkönnyíti a hívők életét azzal, hogy a hegy aljától egészen a templomig kőlépcsőket farag.

Ganauri Paswan élete nagy részében teherautósofőrként dolgozott, csak a falujába hazatérve kezdett el kőműves munkát vállalni. A férfi sokáig Jehanabad városában élt, onnan küldött haza pénzt a családjának a templomdomb tövében található faluba. Miután egy nap maga is felment a hegyre, és látta, hogy a hívőknek min kell keresztülmenniük, Paswan úgy döntött, hogy valamit tenni kell.

Kalapácsot és vésőt ragadott, és nekilátott, hogy könnyebb utat véssen fel a 450 méter magas hegyre. Mivel nem volt pénze arra, hogy követ szállíttasson a hegyre, a kőműves úgy döntött, hogy azzal a kővel dolgozik, amit helyben talált, és bár eltartott egy darabig, mire észrevehető haladást ért el, nyolc kemény év után közel áll ahhoz, hogy befejezze a kőlépcsőt.

„Nem tudom, honnan van ennyi türelmem és energiám, soha nem éreztem ezt feladatnak” – nyilatkozta Paswan. – Boldogan dolgozom a hegyen, mert meg akarom könnyíteni Baba Bholenath (Shiva istenség) híveinek az útját.”

2014 óta, amikor először kezdett el faragni, Ganauri Paswan több mint 400 kőlépcsőt alkotott. Kezdetben csak a családja – a felesége és két fia – támogatását élvezte, akik néha elkísérték, de az évek során több ezer hívő tiszteletét és elismerését vívta ki, akik elkezdték használni a lépcsőjét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top