nlc.hu
Szabadidő

Nem került be az Oscarra esélyes nemzetközi filmek közé a Blokád

Nem került be a Blokád az Oscar-díjra esélyes nemzetközi filmek közé

A taxisblokádról szóló filmet nem válogatták be a lehetséges jelöltek közé.

Tíz kategóriában is kihirdették az Oscar-díjra esélyes filmek lehetséges jelöltjeinek szűkített listáját, és ez alapján úgy tűnik, hogy a Blokád nem került be azon nemzetközi filmek közé, amelyek közül kiválogatják majd a végső jelölteket. 

Nagy András operatőr, Tősér Ádám rendező, Lajos Tamás producer és Köbli Norbert forgatókönyvíró az 1990-es taxisblokád történéseit felelevenítő Blokád című film forgatásán a belvárosi Alkotmány utcában 2021. november 27-én.

Nagy András operatőr, Tősér Ádám rendező, Lajos Tamás producer és Köbli Norbert forgatókönyvíró az 1990-es taxisblokád történéseit felelevenítő Blokád című film forgatásán a belvárosi Alkotmány utcában 2021. november 27-én. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Az 1990-es taxisblokádról szóló filmet, aminek forgatására mi is ellátogattunk, Tősér Ádám rendezte, a forgatókönyvet Köbli Norbert írta, és Lajos Tamás volt a producer, a főszerepeit pedig Seress Zoltán és ifj. Vidnyánszky Attila mellett Gáspár Tibor, Végh Zsolt és Tóth Ildikó alakítják. 

Arról, hogy hazánk a Blokádot nevezi az Oscar-díjra, még szeptemberben döntött az illetékes testület. Ebben a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottságának tagjai közül Fonyódi Tibor, Káel Csaba és Pesti Ákos, valamint Bereczki Csaba, az NFI Nemzetközi igazgatója, Bergendy Péter filmrendező, Kálmán András forgalmazási szakember és Novák Emil operatőr vett részt.

(via 444.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top