nlc.hu
Szabadidő

Időjárás újévig

Tavaszi időjárás várható újévig

Mutatjuk, milyen időjárás várható pontosan az újévig.

A karácsony is meleg volt, de az átvonult hidegfront után kedden és szerdán szárazabb levegő áramlik térségünk fölé. Ennek köszönhetően az ország nagy részén többórás napsütésre számíthatunk – írja a Kiderül.

Kedden napközben északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, de a déli megyékben tartósan felhős marad az ég, és ott néhol eső is várható. Másutt napos, gomolyfelhős idő lesz a jellemző, északkeleten futó záporok előfordulhatnak. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között valószínű. Késő este -1, +5 fokra számíthatunk.

Szerdán is várható napsütés , de egy melegfront vastagodó, majd vékonyodó magasszintű felhőzete vonulhat át felettünk. Éjjel, reggel ködfoltok is lehetnek. Csapadék nem valószínű. A déli szél az Észak-Dunántúlon helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -7 és +3, a csúcshőmérséklet 2 és 8 fok között várható.

Csütörtökön hazánk nagy részét fátyolfelhő boríthatja, de többfelé lesz rétegfelhőzet is. Számítani kell párásságra, ködös körzetekre is, főleg az északi, északkeleti megyékben. Kevés helyen lehetnek napos időszakok.
Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A hajnali -5, +2 fokról kora délutánra 2 és 13 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, délnyugaton lesz a melegebb.

Pénteken nagyrészt közepesen, illetve erősen felhős idő valószínű. Párás, ködös vidékek is lehetnek. Szórványosan előfordulhat eső, zápor. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. Hajnalban -1 és +7, kora délután 3 és 13 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lesz a hűvösebb.

Szombaton főleg az ország északkeleti felén-harmadán sokfelé rétegfelhős, párás idő lehet, ködfoltokkal, de hazánk nagy részét fátyolfelhők is boríthatják, amely mellett több-kevesebb szűrt napsütés is várható. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödhet. A minimum-hőmérséklet -1 és +7, a maximum 4 és 16 fok között alakul, délnyugaton lesz a melegebb, északkeleten a hidegebb idő.

Vasárnap a sok fátyolfelhő mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, ugyanakkor főleg hazánk északkeleti harmadán erősen felhős, párás területek is lesznek, ködfoltokkal. Számottevő csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél több helyütt megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali 1, 8 fokról 6 és 16 fok közé melegszik fel a levegő, a délnyugati országrészben mérhetik a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékeket.

olvad a jégcsap a fenyőn

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top