nlc.hu
Szabadidő

Használtan vett egy Apple-eszközt, az előző tulajdonos nem törölte róla az adatait

Használtan vett Apple-eszköz buktatta le volt tulajdonosát

Személyes adatok, fotók és pornó is volt az eszközön, amit mindössze 15 dollárért vett egy férfi.

Egy német férfi megdöbbentő felfedezést tett, amikor üzembe helyezett egy routerként és külső merevlemezként is használható eszközt, aminek nem ő volt az első tulajdonosa.

Amikor ugyanis saját gépének tartalmáról készített biztonsági másolatot a használt Apple Time Capsule segítségével, kiderült, hogy hozzáfér azokhoz az adatokhoz, amiket az előző tulajdonos tárolt rajta, állítása szerint 2010-ig visszamenőleg megtalálható volt a használtan vett eszközön az összes biztonsági mentés. 

Idős férfi laptoppal

Fotó: Getty Images

Állítása szerint még az 1980-as években készült fotókra is bukkant a dokumentumok között, ahogyan pornográf felvételekre is, de megtalálta az előző tulajdonos bankszámlaszámát és egyéb pénzügyi adatokat. A rendelkezésre álló adatokból pedig azt a következtetést vonta le, hogy a férfi cégtulajdonos vagy vezérigazgató volt, és komolyabb vagyonnal rendelkezett. 

A különleges találatról szóló egyik TikTok-videójában elmondta, megpróbálja megtalálni a férfi családját, szeretné nekik odaadni az eszközt, nem szeretné csak úgy törölni annak a tartalmát. 

(via New York Post)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top