nlc.hu
Szabadidő

Olimpiai érmet nyert II. Erzsébet unokája

Ilyen aranyosan reagált II. Erzsébet, mikor az unokája érmet nyert az olimpián

Királynőség ide vagy oda, II. Erzsébet is pont olyan nagyi volt, mint a többi korabeli nő. Így amikor az unokája érmet szerzett az olimpián, majd kiugrott a bőréből. Testőre elmesélte, milyen édesen reagált az örömhírre!

II. Erzsébet királynő szeretett unokája, Zara Tindall nem rejtette véka alá, hogy nagy álma válna valóra, ha részt vehetne a 2024-es párizsi olimpián. Nem ez lenne számára az első ilyen alkalom, 2012-ben ugyanis versenyzett, sőt érmet is szerzett a londoni ötkarikás játékokon, amivel leírhatatlanul boldoggá tette a nagymamáját.

Zara Tindall a 2012-es londoni olimpián

Zara Tindall a 2012-es londoni olimpián

Anna hercegnő lánya, Zara csapatban második helyezést ért el lovastusa versenyszámban, ami önmagában sem számít hétköznapi eseménynek, a nagy napot azonban még különlegesebbé tette, hogy az ezüstérmet az édesanyja akaszthatta a nyakába. Nem Anna volt az egyetlen, aki a helyszínen izgulta végig a versenyt. A lelátón ott ült Katalin, Vilmos és Harry is, míg a család többi tagja a képernyő előtt követték az eseményt.  

Richard Griffin, II. Erzsébet királynő egykori testőre is szolgálatban volt aznap, és megerősítette, hogy őfelsége kivételesen ideges volt a verseny alatt, olyannyira, hogy még a közvetítést sem merte nézni. Hogy valamelyest enyhítse a feszültséget, a királynő különleges ötlettel rukkolt elő: arra kérte a testőrét, hogy menjenek el piknikezni a Balmoral kastély közelébe.

A skóciai Balmoral kastély

A skóciai Balmoral kastély, ahol a királynő táncra perdült a testőrével

„Emlékszem, amikor Zara az olimpiai játékokon versenyzett és minden jel arra utalt, hogy érmet fog nyerni, a királynő azt mondta nekem: »Olyan ideges vagyok, hogy nem bírom ezt tovább nézni. Menjünk ki piknikezni!« Így hát felmentünk a közeli hegyoldalba, és kettesben rögtönöztünk egy privát pikniket” – idézte fel Richard Griffin a BBC-nek. 

A kíváncsiság persze furdalta a királynő oldalát, ezért egy idő után megkérte a testőrét, hogy derítse ki, milyen helyezést ért el az unokája a fontos megmérettetésen. Griffin rádión érdeklődött kollégáitól a verseny alakulásáról, így tudta meg, hogy a ma már három gyerekes Zara csapata a dobogó második fokára állhatott csapattársaival, a jó hírt pedig azonnal közölte az uralkodóval.

„Emlékszem, a királynő belém karolt, és körtáncot kezdtünk járni azon a skóciai domboldalon. Egy olyan emlékkel gazdagodtam akkor, amit soha nem fogok elfelejteni” – tette hozzá az egykori testőr.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top