nlc.hu
Szabadidő

Januári időjárás

Megdőlt a melegrekord, 18,9 fokot mértek Sellyén

Soha nem volt olyan meleg január első napjaiban, mint most.
Hóban virágzó krókusz

2023 első napján hivatalosan is megdőlt a melegrekord: a tavalyi 17,5 fokos rekordot múlta felül a meleg, az Országos Meteorológiai Szolgálat ugyanis 18,9 fokot mért Sellyén.

Az ország dél-nyugati részében ma is 16 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, így minden bizonnyal ismét megdől az eddigi melegrekord. Északon, észak-nyugaton továbbra is ködös marad az idő és felhők borítják az eget.

Az Időkép.hu előrejelzése szerint a napi csúcshőmérséklet délnyugaton akár a 17-18 fokot is elérheti, így több mint valószínű, hogy megdől az 1992-es január 2-i melegrekord, ami 16,4 fok.

Holnaptól egymást követően hideg- és melegfrontok váltják majd egymást, a ködös reggelek még kitartanak a hét első felében, napközben pedig felhősebb, naposabb időszakokra is lehet számítani, helyenként kevés csapadékkal.

Éjszakánként továbbra sem lesz fagy, napközben pedig a mainál valamivel hűvösebb, de még mindig tavaszias időre lehet számítani.

(Nyitókép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top