nlc.hu
Szabadidő

Melegrekord 2023 februárjában

Megdőlt az országos melegrekord

A tél utolsó napjaira még egy melegrekord is befigyelt.
Melegrekord

Annak ellenére, hogy élénk, erős szél fogadott ma minden utcára tévedőt, valójában szokatlanul meleg időben volt részünk, sok napsütéssel, és 14 és 20 fok közé emelkedett hőmérséklettel. Ennek fényében nem meglepő, hogy a melegrekord is megdőlt, az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint a Bátán mért 20,6 fok 0,7 fokkal felülmúlta az 1966-ban ezen a napon Homokszentgyörgyön mért 19,9 fokot, így ez az új február 21-i csúcs. Nem mellesleg február 18-án is olyan meleg volt, hogy az is rekordot döntött fővárosi és országos szinten is.

És hogy mire számíthatunk ezek után? A következő napokban mérséklődik a légmozgás és a tavaszias idő, 12-18 fokkal péntekig kitart, bár csütörtöktől már picit nedvesebb léghullámok érkeznek az ország fölé, így kisebb záporokra lehet számítani. 

Ami a hétvégét illeti, az északi szél megerősödésével a lehűlés is megérkezik, és az OMSZ szerint vasárnapra virradóan már vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat az ország egyes részein. A front miatt hideg levegő árasztja el a térséget, ezért a hőmérséklet is jelentősen visszaesik az előrejelzés alapján, vasárnap 5 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet, de a jövő héttől ismét egy szárazabb, 10 fok körüli átlaggal lehet számolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top