Szabadidő

Az év eddigi legmelegebb napjával búcsúzott a tavasz

Július végén, augusztus elején lenne az évszaknak megfelelő a tegnap mért hőmérséklet.

Az ilyenkor szokásosnál 7 Celsius-fokkal melegebb volt a meteorológiai tavasz utolsó napján. Május 31-én az átlagos maximum 23 fok körüli, most viszont a csúcshőmérséklet országos átlaga 30 fok körül alakult.

Ez július végén, augusztus első napjaiban lenne az évszaknak megfelelő, de már akkor is kissé átlag fölöttinek számítana –  közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat

A 17 órai állapot szerint Edelényben volt a legmelegebb, ott 33,5 fokot mértek. A szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lévő Sajópüspökiben is 32,9 fokig emelkedett a hőmérséklet. Ezek a 2018-as tavasz és az év eddigi legmagasabb hőmérsékletei.

Pénteken kicsit tovább melegszik a levegő, így minden bizonnyal pénteken is szezonrekordok lesznek, sőt akkor a fővárási maximumrekord is veszélyben lehet. A május végén, június első napjaiban tapasztalható kánikulából mégsem lehet a nyár további részére vonatkozó megalapozott következtetéseket levonni.

Az országos középtávú előrejelzés szerint a hétvégén, június első napjaiban is marad a meleg időjárás, de ismét többfelé várható zápor, zivatar.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top