nlc.hu
Szabadidő

Kaleidoszkóp részei

Ebben a sorrendben nézd a Kaleidoszkópot, a Netflix új sorozatát

A Netflix új sorozata izgalmas koncepcióval indította az újévet, mi pedig most segítünk eligazodni a Kaleidoszkóp színkavalkádjában.
Kaleidoszkóp

Ahogy zárta, olyan erősen indította az évet a Netflix a sorozatok terén. A január elsején debütáló Kaleidoszkóp nemcsak azért kelti fel mindannyiunk érdeklődését, mert olyan színészek szerepelnek benne, mint Rufus Sewell, Tati Gabrielle, Giancarlo Esposito vagy Jai Courtney. És nem is azért, mert a bennünk élő Money Heist-rajongó újra kijöhet játszani – hiszen ismét egy nagyszabású rablás sztoriját követhetjük nyomon. Hanem azért, mert egy olyan formabontó sorozatról van szó, amilyennel még nem nagyon találkoztunk.

A Kaleidoszkópban ugyanis – már ahogy az a címéből is következik – kifejezetten fontos szerepet játszanak a színek. Mindegyik epizód egy-egy árnyalatról van elnevezve, ami aztán erősen megjelenik a rész képi világában is. De maga a kaleidoszkóp egyúttal egy olyan szerkezet is, ami össze-vissza kavarja a színeket, hogy új mintákat hozzon létre – és a sorozat maga is erre buzdítja a nézőit. Hogy hogyan? A nyolcrészes széria Fehérre keresztelt fináléján kívül, a Kaleidoszkóp tetszőleges sorrendben nézhető meg. Vagy, ahogy a Netflix fogalmaz: „az epizódok megtekintésének sorrendje befolyásolja a történet, a karakterek és a kérdések, illetve válaszok nézőpontját.” Vagyis minden választás más és más élményt nyújt nekünk.

Ezek után pedig biztos benned is felmerül a kérdés: vajon összesen hány variáció létezik? Nos, ha követed a szabályokat, és a Fehéret meghagyod utoljára, akkor a Vulture számításai szerint 5040 lehetséges sorrend állítható fel a hét maradék epizódból. A szabályszegők pedig, akik a finálét is belekeverik a buliba, 40 ezer 320 módon nézhetik végig a sztorit.

Hogyan áll össze ez az egész?

A különböző színeket akárhogy kevered, értelmes végeredményt fogsz kapni – de ne hidd, hogy ha a Netflix által automatikusan felkínált sorrendet követed, akkor időrendben haladsz a történettel (bár ilyen kombináció is létezik).

„Öt epizód van, ami a rablás előtt játszódik, kettő, ami utána, és aztán érkezik a fehér rész, a finálé” – mutatja be a sorozat összetevőit a Kaleidoszkóp kreátora, Eric Garcia.

„Az elképzelés az, hogy amikor Fehéret nézed, megkapod az igaz válaszokat azokra a kérdésekre, amiket előtte vagy utána tettünk fel. Rájössz mindenki valódi motivációjára. Olyan, mint egy mesterkulcs.”

 

Egyébként nem véletlenül Fehér az utolsó, mindent lezáró epizód címe: ha ugyanis összekevered a részek címeit ihlető színeket, azok együtt fehéret fognak kiadni.

Ugyan nincsen egy „legjobb” módja a Kaleidoszkóp darálásának, azért a Netflix összeállított néhány javaslatot, amiket az alábbi galériában gyűjtöttünk össze neked, ha netán tanácstalan lennél, hol vágj bele.

Kaleidoszkóp epizód sorrend
Megnézem
Összes kép (7)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top