nlc.hu
Szabadidő

Indulna az Eurovíziós Dalfesztiválon a Sex Pistols énekese

John Lydon, a Sex Pistols egykori énekese képviselné Írországot az Eurovíziós Dalfesztiválon

Az énekes egy olyan dalt választott az induláshoz, ami nagyon személyes okból íródott.

Írország képviseletében indulna John Lydon és zenekara, a Public Image Ltd az idei Eurovíziós Dalfesztiválon, a punklegenda Sex Pistols egykori frontembere feleségéhez írt dallal szállna versenybe. 

A Hawaii című szám szerelmes levél Norához, aki csaknem 50 éve a felesége és Alzheimer-kórban szenved. „A dal mindenkihez szól, aki nehéz időszakon megy keresztül egyik családtagjával. Egyben annak a reménynek az üzenete, hogy a szeretet végül mindent legyőz” – fogalmazott a 66 éves Lydon.

A PiL február 3-án a dublini közszolgálati csatorna, az RTE versenyén öt másik előadó társaságában száll harcba azért, hogy Írországot képviselhesse az Eurovíziós Dalfesztiválon. Lydon szülei Írországban születtek, ő maga brit állampolgár.

John Lydon

Fotó: Emma McIntyre / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Az idei dalfesztivált Liverpoolban rendezik május 9. és 13. között. A házigazda eredetileg Ukrajna lett volna, mivel tavaly az ukrán Kalush Orchestra nyert a Stefania című dallal, ám Kijev az orosz-ukrán háború miatt visszalépett a rendezéstől.

(via MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top