nlc.hu
Szabadidő

15 éve minden nap fotózza magát a férfi

15 éve mindennap lő magáról egy fotót a férfi: az eredmény elképesztő

Még arra is figyelt, hogy végig ugyanazt a digitális fényképezőgépet használja a fotók elkészítéséhez. Az eredményről lenyűgöző montázsvideó készült.

Jordan Wilson mindössze 13 éves volt, amikor eszébe jutott a nagy ötlet, hogy mindennap készítsen egy fotót önmagáról. A tervébe annyira beleszeretett, hogy azóta már 15 év telt el, de még mindig nem hagyta abba. Az így készült felvételekből elképesztő videót tudott összerakni, hiszen egészen hihetetlen négy percbe sűrítve végignézni egy ember sokévnyi változását és öregedését – írja a mymodernmet.

Jordan Wilson

15 évnyi változás 4 percbe sűrítve

Wilson arra is figyel, hogy a fotókon ugyanabban a pozícióban álljon, sőt még az is fontos, hogy lehetőleg ugyanabban a szögben, ugyanabból a távolságból fotózzon. A kísérletet 2007. december 25-én kezdte és 2022. december 22-én összeállított egy videót az addig készültekből. Korábban is csinált már ilyet például az ezredik napon, aztán az ötödik, majd a tizedik évnél. Ez utóbbi volt mostanáig a legnépszerűbb videója, mostanáig több mint 21 millióan tekintették meg. Wilson azt is elárulta, hogy 2007-től 2020-ig ugyanazt a digitális fényképezőgépet használta, ám a vége felé látta, hogy a képeken hiba jelenik meg és a gép már a végét járja. Nem esett kétségbe, hanem felkutatott egy ugyanolyan, de még működő példányt, szintén egy 2007-ből származó darabot és azzal folytatta önmaga arcának dokumentálását. A fotókból készült videót egy DaVinci Resolve nevű szoftver segítségével állította össze, ami ideálisnak bizonyult az ilyen látványos timelapse felvételekhez. A képeken a férfi végig a kamerába, vagyis a néző szemébe néz, és ettől lesz igazán hatásos a felvételek sora.

Wilson most már nem látja okát annak, hogy 15 év után abbahagyja sajátos emberkísérletét, és jelenleg az a terve, hogy élete végéig folytassa a fotók készítését. Az emberek mindenesetre imádják az erről készült videót, főképp annak a korszaknak a látványos változását kiemelve, amikor a kisfiú férfivé vált.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top