nlc.hu
Szabadidő

Túszejtésnek hitték, pedig csak sokat késett a vonat

Az utasok azt hitték, túszul ejtették őket, pedig csak piszok sokat késett a vonat

29 órás késéssel futott be egy vonat Amerikában. Az utasok már a rendőrséget hívták, mert azt gondolták, valakik túszul ejtették a szerelvényt.

Az Amtrak vasúti társaság vonatán 563 utas utazott Dél-Karolinában, és többen közülük kétségbeesve kezdték el hívogatni a hatóságokat, mert olyan sokat állt a szerelvény egy erdős területen, hogy azt hitték, talán túszul ejtették őket. A vonat személyzete kénytelen volt mikrofonon keresztül jelezni az utasoknak, hogy szó sincs túszejtésről, és legyenek szívesek ne hívogassák a hatóságokat – írja a 24.hu.

Vonatozás

Amikor épp megy a vonat (fotó: Pixabay)

A pánikhangulat persze érthető volt, hiszen a szerelvény 29 órás késéssel futott be a végállomására, de ehhez a nem mindennapi teljesítményhez nem volt szükség túszejtőkre. A Washingtonból induló járat problémáját egy előttük kisikló vonat indította, ami miatt kerülőúton kellett menniük. Csakhogy a jóval hosszabb út miatt a személyzet munkaideje lejárt, és ők a szabályzat szerint nem mehettek tovább a vonattal, hanem meg kellett várniuk az őket váltó kollégáik megérkezését. Emiatt a szerelvény végtelenül hosszúnak tűnő ideig állt egy erdős terület közepén. A hétfő délelőtt induló vonat végül csak szerda reggel érkezett meg úticéljához, miközben alig volt élelem a vonaton és több idős ember is volt az utasok között. Az utasok a közösségi médiában adtak hangot a felháborodásuknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top