Hosszú Katinkát csak kétszer látták edzeni, kérdéses az Iron Lady felkészülése

S. Z. | 2023. Február 02.
Egyelőre nem tudni, Hosszú Katinka hogyan készül az országos bajnokságra.

Hosszú Katinka az augusztusi esküvője óta szinte teljesen eltűnt, nyilvánosan semmit sem tudni arról, hogy mivel tölti a napjait a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, miközben egyre közelebb van az országos bajnokság, valamint a világbajnokság.

A Bors azt írja, hogy az uszodákban egyre inkább arról beszélnek, hogy Katinka végleg abbahagyja az úszást. Eközben arról is hallani, hogy Katinka az otthonához közel, a szentendrei uszodában újra edzésbe állt.

Ám a lap uszodában dolgozó forrása januárban csak kétszer látta a medencében az Iron Ladyt, erre a hónapra nem is foglalt pályát, vagyis ott biztosan nem fog úszni. Emellett a Bors információi szerint Katinka az elmúlt héten nem is volt Magyarországon.

Január közepén Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke azt mondta, Hosszú Katinka elkezdte a felkészülést a Duna Arénában az áprilisi, kaposvári országos bajnokságra, és az ob-n nyújtott teljesítménye alapján dől majd el, hogy helyet kap-e a fukuokai vb-csapatban. Az úszóelnök megjegyezte, hogy az úszás egy olyan sportág, amelyben nincs igazán helye a magánéletnek, a szórakozásnak, csak a kemény munkának.

(Kiemelt kép: Birton Szabolcs/solwee)

Exit mobile version