nlc.hu
Szabadidő

Hosszú Katinka 200 vegyes eredménye

Vizes vb: Hosszú Katinka 7. lett 200 vegyesen

A számot az amerikai Alex Walsh nyerte, ennek ellenére a magyar klasszist hosszan tapsolta a közönség.

Hosszú Katinka a 7. helyen végzett 200 méter vegyesen vasárnap a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

Hosszú Katinka

Hosszú Katinka örül, hogy hazai közönség előtt úszhat – Fotó: MTI/Illyés Tibor

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő a szám világcsúcstartójaként és a legutóbbi négy világbajnokság győzteseként, azonban már korántsem favoritként készült a fináléra, mivel a 8. helyen jutott be úgy, hogy idei legjobbját 3 századdal múlta felül.

A döntőben a 33 esztendős magyar klasszis valamivel erősebben kezdett, mint egy nappal korábban, a táv felénél viszont már lassabb volt. Végül 2:11.37 perccel csapott célba, ami ugyan gyengébb, mint az elődöntős ideje, azonban egy helyet így is előre lépett összesítésben.

Hosszú Katinka

Ünnepelte a közönség Hosszú Katinkát, függetlenül az eredménytől – Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nagyon boldog vagyok, amiért újra döntőt úszhattam és átélhettem, milyen hazai közönség előtt versenyezni. Csodálatos érzés volt, hogy az első pillanattól az utolsóig biztattak, és ugyan hetedikként szálltam ki a medencéből, de akkor is ünnepeltek” – nyilatkozta Hosszú Katinka, akinek a közönség soraiból egy párnát dobtak be, amin a “Jó pihenést bajnok!” felirat olvasható. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, ő ezt úgy értelmezte, hogy két szám között – legközelebb kedden úszik majd 200 méter pillangón – regenerálódni tudjon.

A számot az amerikai Alex Walsh nyerte, egy másodperccel és egy századdal elmaradva Hosszú Katinka 2015-ben felállított világcsúcsától.

(MTI)

Még több hír a vizes vb-ről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top