nlc.hu
Szabadidő

Gyorsváltó-eredmények a vizes vb-n

Vizes vb: 5. lett a férfi, 8. a női gyorsváltónk

Erős volt a mezőny, Milák Kristóf elégedett az eredménnyel.

A Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Milák Kristóf összetételű 4×100 méteres magyar férfi gyorsváltó az 5. helyen végzett a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság szombati nyitónapján.

váltó

Bohus Richárd, Milák Kristóf, Szabó Szebasztián és Németh Nándor (b-j) a férfi 4×100 méteres gyorsváltó döntője előtt  – Fotó: MTI/Kovács Tamás

A délelőtti előfutamok során ez az egység már ostromolta a tokiói olimpiai döntőben úszott országos csúcsát (3:11.06), 3:12:38 perces idejével pedig, ahogyan Németh fogalmazott, megszerezték a 3-as pályát. Ezúttal Németh kezdett, aki a tokiói olimpia egyéni döntőjében úszott országos csúcsát (47.81) 16 századra megközelítette, majd Szabó is szorosan ott volt a favorit amerikaiak mögött. A rutinos Bohus mellet ugyanakkor elúsztak a riválisok, így Milák a 6. helyen váltott és ugyan nagyot hajrázott, de csak egy helyet tudott javítani. Az egység így sem volt messze az ötkarikás fináléban úszott időtől, 3:11.24 perccel lett 5. 

váltó

Milák Kristóf, Szabó Szebasztián és Bohus Richárd (b-j) a 4×100 méteres váltó gyorsúszás előfutamában – Fotó: MTI/Kovács Tamás

Milák a futam után a vegyes zónában arról beszélt, elégedett, hiszen az olimpia után a világbajnokságon is 5. lett az egység. Megjegyezte, most ennyire erős a mezőny, de fel lehet hozzájuk zárkózni, akár már jövőre is.

váltó

Senánszky Petra, Pádár Nikolett, Gyurinovics Fanni és Molnár Dóra (b-j) a női 4×100 méteres gyorsváltó döntője után – Fotó: MTI/Kovács Tamás

A női váltó, amely a 8. helyen csúszott be a fináléba, nem tudott javítani helyezésén és Pádár Nikolett, Gyurinovics Fanni, Senánszky Petra, Molnár Dóra összeállításban a 8. lett.

(MTI)

Még több friss hír a vizes vb-ről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top