nlc.hu
Szabadidő

Magyar eredmények az úszó vb első napján

Úszó-vb: Holló Balázs és mindkét gyorsváltó a döntőben, délután meg is lehet az első magyar érem

A férfi és a női 4×100 méteres gyorsváltó is döntőbe jutott a budapesti úszó-világbajnokságon, és Holló Balázs szolgáltatta a nap szenzációját.

Holló Balázs 400 méter vegyesen, valamint a férfi és a női 4×100 méteres gyorsváltó is ott lesz a budapesti úszó-világbajnokság szombati nyitónapjának esti döntőiben.

A Duna Aréna délelőtti programját a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nyitotta, 200 méter vegyesen a szám címvédőjeként és világcsúcstartójaként, azonban már korántsem favoritjaként ugrott medencébe. A nyolcadik nagymedencés világbajnokságát kezdő 33 éves klasszis 2:11.77 perces idővel zárt, ami összesítésben a 11. helyet jelentette.

Sebestyén Dalma 2:13.13-mal a 15. pozícióban ugyancsak elődöntős lett. Sebestyén nem sokkal később 100 méter pillangón lett volna érdekelt, de mivel bekerült a legjobb 16 közé 200 méter vegyesen, ezért itt végül nem állt rajtkőre.

Szabó Szebasztián 50 méter pillangón kezdett – Milák Kristóf végül nem indult el –, a szám aktuális Európa-bajnoka 23.11 másodperccel a nyolcadik helyen jutott az elődöntőbe.

Férfi 400 méter vegyesen Holló Balázs szolgáltatta a nap szenzációját, aki egyéni csúcsából délelőtt közel két és fél másodpercet tudott faragni, így az ötödik idővel került a fináléba. Kós Hubert viszont csak 12. lett ugyanebben a számban. 

A délelőtti előfutamok során 400 méter gyorson Késely Ajna és Fábián Bettina sem tudta kiharcolni a döntős szereplést, előbbi 12., utóbbi 22. helyen zárt, míg Takács Tamás 100 méter mellen 28. lett.

A délelőtti programot a férfiak és a nők 4×100 méteres gyorsváltói zárták. Előbbi, Szabó Szebasztián, Milák Kristóf, Bohus Richárd és Németh Nándor összeállításban a tokiói olimpiai döntőben úszott 3:11.06 perces országos csúcsát – ami a japán fővárosban az ötödik helyre volt jó – megközelítve, 3:12.38 perccel zárt, összesítésben pedig a harmadik legjobb idővel várja a finálét.

Milák kicentizte a váltást, az olimpiai bajnok klasszis ugyanis kereken 0-s különbséggel ugrott a vízbe a rajtkőről.

Gyurinovics Fanni, Molnár Dóra, Senánszky Petra és Pádár Nikolett (b-j) a 4x100 méteres váltó gyorsúszás elõfutamában a vizes világbajnokságon a budapesti Duna Arénában 2022. június 18-án.

Gyurinovics Fanni, Molnár Dóra, Senánszky Petra és Pádár Nikolett (b-j) a 4×100 méteres váltó gyorsúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a budapesti Duna Arénában 2022. június 18-án. A gyorsváltó bejutott a döntõbe (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A nőknél a Pádár Nikolett, Senánszky Petra, Molnár Dóra, Gyurinovics Fanni összetételű négyes nyolcadik helyen jutott a fináléba.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top