nlc.hu
Szabadidő

Hosszú Katinka 400 vegyes eredménye

Vizes vb: Hosszú Katinka 4. lett 400 vegyesen

Az aranyérmet egy 15 éves kanadai úszó nyerte.

Hosszú Katinka – aki az 5. legjobb idővel lett döntős – a 4. helyen végzett a 400 méteres vegyes úszásban a vizes világbajnokságon.

Hosszú Katinka

Hosszú Katinka nagyon boldog volt, hogy még egyszer úszhatott hazai közönség előtt- Fotó: MTI/Kovács Tamás

A vizes vb utolsó magyar érdekeltségű döntőjében a háromszoros olimpiai bajnok, a szám ötszörös győztese végig nagy harcban volt az éremért, végül – 4:37.89 perccel – a 4. helyen ért célba.

A döntőben a 33 éves magyar klasszis erősen kezdett, egészen az utolsó száz méterig, a gyorsúszásig úgy tűnt, harcban lehet a bronzéremért – az élen a két tini, a kanadai Summer McIntosh és az amerikai Katie Grimes pillanatok alatt ellépett a mezőnytől –, a hajrára azonban lecsúszott a dobogóról. Az aranyérmet végül a 15 éves McIntosh szerezte meg.

Hosszú Katinka a Duna Arénában világbajnokságon ma este utoljára úszott.

„Nagyon jó lett volna a bronz, akkor már csak három érem kellett volna a százhoz. Fantasztikus volt ez a hét, százszor elmondtam már, de a közönség elképesztő. Tizenkét év után először úgy jöttem ki, hogy nem hallgattam zenét, integettem és a szurkolásra figyeltem. Ebből próbáltam erőt meríteni és azt hiszem, sikerült is, az összes magyar úszó nevében köszönöm nekik. (…) Kis tüske van bennem a bronz miatt, de az, hogy egyetlen európai voltam a döntőben, egy jó jel az augusztusi római Európa-bajnokság előtt” – nyilatkozta a háromszoros olimpiai bajnok. 

(MTI)

Még több hír a vizes vb-ről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top