nlc.hu
Szabadidő

Guns n' Roses koncert 2023-ban

Újra Budapesten koncertezik a Guns n’ Roses

Július 19-ig kell a rajongóknak várniuk.
Guns 'n Roses koncert

Új turnéra indul a Guns n’ Roses, melynek keretében július 19-én Magyarországon, a Puskás Arénában is fellépnek, adta hírül a szervező Live Nation ma az MTI-nek. A turné június 5-én Tel Avivban indul, amit tizenöt európai állomás követ, hogy végül az észak-amerikai városokban fejezze be a zenekar a körutat. 

A GNR-turné érinti Spanyolországot, Belgiumot, Dániát, Norvégiát, az Egyesült Királyságot, Németországot, Svájcot, Olaszországot, Hollandiát, Franciaországot, Romániát, július 19-én Magyarországot, majd három nappal később a görög fővárosban fejeződik be. Az észak-amerikai állomások között olyan történelmi helyek szerepelnek, mint a bostoni Fenway Park vagy a chicagói Wrigley Field.   

A zenekar 1985-ben alakult, lemezeikből több mint 100 millió fogyott világszerte. A klasszikus felállás szerint a banda tagjai a kilencvenes évek közepéig dolgoztak együtt, ezután a frontember Axl Rose vitte tovább a csapatot, amelybe végül 2016-ban tért vissza a gitáros Slash és a basszusgitáros Duff McKagan.   

Visszatérő turnéjuk, a 2016-tól 2019-ig tartó a Not in this Lifetime… Tour minden idők negyedik legsikeresebb koncertsorozata volt, több mint ötmillió jegyet értékesítettek rá, ám Magyarország akkor kimaradt a célállomások közül. Eddig egyébként kétszer léptek fel nálunk, még 1992-ben, a Népstadionban és 2006-ban, a Papp László Budapest Sportarénában, ahol nem mellesleg két és fél órás késéssel álltak színpadra. Remélhetőleg ezúttal a rajongóknak nem kell ennyit várniuk a kedvenc dallamaik felcsendülésére. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top